D.Jankauskas: gyventojai bus skatinami dirbti, o ne gyventi iš pašalpų

Gyventojai bus skatinami dirbti, o ne gyventi iš pašalpų, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Pasak jo, nuo kitų metų sausio 1 dienos įsigaliosiantis naujas Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymas sugriežtins paramos skyrimą - dabartinė teisinė sistema sudarydavo sąlygas gauti paramą ir tiems, kurie neturėtų jos gauti.

„Įstatymas atveria galimybes skirstyti ir planuoti socialinę paramą, kad ją tikrai gautų žmonės, kuriems ji tikrai reikalinga, mažinant sukčiavimą“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė D.Jankauskas.

Anot jo, įstatymas numato galimybes sugriežtinti paramos skyrima - pavyzdžiui, jeigu gyventojas neteisingai deklaruos pajamas, jis pusmečiui praras teisę į paramą, o ten, kur reikalinga leis paramą ir padidinti - naujasis įstatymas numato galimybę pusę metų palikti dalį pašalpos, jei žmogus įsidarbina.

Pasak D.Jankausko, skirstant socialinę paramą daugiau galių bus suteikta savivaldybėms, be to, startuos naujas projektas, kai 5 bandomosios savivaldybės savarankiškai skirstys paramą - tai bus daroma Akmenės, Panevėžio, Radviliškio, Raseinių ir Šilalės rajonų savivaldybėse.

D.Jankauskas skaičiavo, jog sugriežtinus paramos skyrimą, preliminariais skaičiavimais ketinama sutaupyti 27 mln. litų.

„Preliminarus skaičiavimas buvo - 27 mln. litų“, - kalbėjo D.Jankauskas, pridūręs, jog dar didesnio efekto tikimasi į sprendimus dėl paramos skyrimo įsitraukus vietos bendruomenėms, seniūnams.


Šiame straipsnyje: pašalposSocialinės pašalpos

NAUJAUSI KOMENTARAI

auka

auka portretas
eilinis zmoniu likimu zudymas

RM

RM portretas
Ne skatinti o baigti žaisti su tomis pašalpomis, ir gerai tiems tinginiams įspirti. Dar betrūksta, kad pradėtumėte maldauti, kad dirbtų.

duokit

duokit portretas
pagaliau darbo 60 -ciams vyrams, nes pagal amziu ju niekas nenori priimti. Iki pensijos dar toli, o dirbti atseit seni. Tai ka daryti, badu padvesti ar nuo tilto nusokti?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių