Dirbtinai sukurtos koalicijos - neilgalaikės, teigia prezidentė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžia nedalyvaujanti valdančiosios koalicijos formavime ir ragina valdančiuosius apsispręsti, ar jie yra subrendę dirbti su naujais partneriais.

"Norėčiau labai aiškiai viešai pasakyti - nedalyvauju ir nedalyvausiu jokių koalicijų formavime. Politikai turi patys subręsti, nes dirbtinai sukurtos koalicijos yra neilgalaikės. Valdančiosios daugumos politikai turi patys subręsti ar praplėtimui, ar likti tokiais, kokie yra dabar, ir tik tuomet koalicija gali būti ilgalaikė", - penktadienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Pastaruoju metu žiniasklaidoje užsimenama, jog valdantieji konservatoriai dėl koalicijos praplėtimo derasi su opozicine partijos "Tvarka ir teisingumas" frakcija.

Iki šiol bandymai plėsti valdančiąją koaliciją baigdavosi nesėkmingai.

Valdančiąją Permainų koaliciją šiuo metu sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjunga. Koalicija formaliai turi 70 balsų Seime iš 141. Tam tikrais klausimais ją remia 3 atstovus parlamente turinti Valstiečių liaudininkų sąjunga.


Šiame straipsnyje: grybauskaitėkoalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių