Didžiosios Britanijos policija išvadavo vergą lietuvį

Didžiosios Britanijos policija per sekmadienį vienoje romų stovykloje surengtą reidą išvadavo 24 vyrus, tarp jų vienas Lietuvos pilietis, kurie buvo verčiami dirbti kaip vergai ir laikomi pasibaisėtinomis sąlygomis - kai kurie jau net 15 metų.

Anglijos rytinėje Bedfordšyro grafystėje daugiau nei 200 pareigūnų įsiveržė į kempingą „Green Acres“ Leiton Bazaro miestelyje, esančiame į šiaurės vakarus nuo Londono, ir suėmė keturis jame gyvenusius vyrus bei vieną, moterį, kurie visi, kaip pranešama, yra romų tautybės Airijos piliečiai. Suimtieji įtariami vertę vergauti kitus asmenis.

Lenkijos naujienų agentūros PAP duomenimis, tarp 24 išvaduotų „šiuolaikinių vergų“ buvo 17 britų, trys lenkai, du rumunai, lietuvis ir latvis.Vyrai buvo labai išsekę, nes buvo priversti gyventi pusbadžiu. Juos globoja psichologai, gydytojai ir socialiniai darbuotojai. Tuo metu oficialūs Bedfordšyro policijos duomenimis, 9 žmonės atsisakė dalyvauti tolimesniame tyrime ir pasišalino. Dviejų asmenų tautybės dar nenustatytos.

Pasak detektyvų, „Green Acres“ valdytojai verbavo bedarbius, narkomanus, alkoholikus ir silpnos psichikos žmones kelių tiesimo darbams. Žmonėms būdavo žadamas padorus atlyginimas, tačiau iš tikrųjų jie buvo verčiami dirbti kaip vergai, praneša britų visuomeninis transliuotojas BBC.

Bedfordšyro policija seniai įtarė, kad šiame kempinge žmonės laikomi prieš jų valią, itin blogomis sąlygomis ir verčiami dirbti be atlyginimo.

„Žmonės, kuriuos ten radome, buvo blogos fizinės būklės; jie gyveno sukrečiančiai purvinoje ir ankštoje aplinkoje“, - sakė Bedfordšyro ir Hartfordšyro policijos stambių nusikaltimų skyriaus detektyvas vyresnysis inspektorius Seanas O'Neilas.

„Manome, kad kai kurie iš jų gyveno ir dirbo faktinės vergijos sąlygomis - kai kurie tik kelias savaites, o kiti iki 15 metų, - pridūrė pareigūnas. - Jie būdavo verbuojami, žadant mokėti po 80 svarų per savaitę ir užtikrinti globą bei apgyvendinimą.“

„Tačiau kai jie atvykdavo čia, jiems nukirpdavo plaukus, kai kuriais atvejais laikydavo priekabose arkliams gabenti, šunų būdose ir senuose kemperiuose. Jie buvo verčiami dirbti be atlyginimo ir gaudavo labai, labai mažai maisto, - aiškino S.O'Neilas. - Su kai kuriais būdavo elgiamasi šiek tiek geriau, tačiau jiems buvo nurodyta, kad jie negali išvykti, o jeigu kas mėgindavo, juos sumušdavo ir puldinėdavo.“

„Tačiau iš tiesų kai kurie žmonės išėjo ir pranešė mums, kas dedasi. Kai patikrinome, paaiškėjo, kad nuo 2008 metų panašius kaltinimus mums pateikė 28 žmonės“, - sakė jis.

Išvaduoti vyrai buvo išvežti į medicinos centrą.

„Kai kurie iš šių žmonių buvo išvežti išsitepę ekskrementais ir vilkėdami nešvarius drabužius, nes buvo priversti taip gyventi, - S.O'Neilas sakė BBC televizijai. - Kai jais bus pasirūpinta, duota maisto ir švarių drabužių, tikimės juos apklausti. Tai ilgai užtruks, nes šie žmonės laikomi gydymo įstaigoje.“


Šiame straipsnyje: emigracijaemigrantaivergovė

NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVE

LIETUVE portretas
TUOS CIGONUS VYT IS LIETUVOS JIE BAISUS ZMONES,GANA DASKE KRETE VISUS..

taigi

taigi portretas
o dar sako, kad čigonai - laisvės mylėtojai. Gal kai juos pradėjo vadinti romais, jie pasikeitė?

PSICHOTRONIKA1236

PSICHOTRONIKA1236 portretas
mindcontrol.blogas lt Blogas apie VSD ir psichotronini bylu fabrikavima Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių