Didžiausias nerimas – dėl prastėjančio gyvenimo

Lietuvos gyventojams didžiausią rūpestį kelia gyvenimo lygio smukimas - dėl to nerimauja 18 proc. vyrų ir 22 proc. moterų.

Ši problema itin opi atrodo rajonų gyventojams - dėl šios priežasties jaudinasi beveik 26 proc. apklaustų gyventojų. Didmiesčiuose dėl to nerimaujančiųjų yra maždaug 14 proc.

Tai rodo gyvybės draudimo grupės „Aviva" užsakymu 25-iose pasaulio šalyse atlikto tyrimo rezultatai.

Kitos Lietuvos gyventojams aktualios problemos - prasta sveikata (16 proc. vyrų ir 12 proc. moterų), nusikalstamumas (atitinkamai 12 ir 10 proc.), ligos bei epidemijos (12 ir 10 proc.).

Sveikatos klausimu vėl gerokai išsiskiria rajonų ir didmiesčių gyventojų nuomonės - dėl prastos sveikatos nerimauja 16,6 proc. miestiečių ir 12,6 proc. kitų vietovių gyventojų.

Anot apklausos, pasaulio žmonės labiausiai susirūpinę dėl prastos sveikatos (19 proc.), darbo vietos išsaugojimo (9 proc.) bei nepakankamos pensijos (7 proc.). Lietuvoje dėl darbo susirūpinę 6 proc. vyrų ir moterų, dėl nepakankamos pensijos jaudinasi 5 proc. vyrų ir 6 proc. moterų.

Mažiausiai Lietuvos gyventojus jaudina stichinės nelaimės (2 proc. vyrų ir 1 proc. moterų) bei asmeninės skolos (po 1 proc. vyrų ir moterų).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama. 


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių