Didėja Lietuvos moterų užimtumas

Per kelerius metus Lietuvos moterų užimtumo lygis padidėjo iki 62,2 proc. Praėjusiais metais lygis viršijo Lisabonos strategijoje nustatytą moterų užimtumo lygio rodiklį 2010 metams (60 proc.). Moterų nedarbo lygis, 2006 m. sudaręs 5,4 proc., pernai sumažėjo iki 4,3 proc.

Eurostato duomenimis, pagal moterų ir vyrų užimtumo lygio skirtumą Lietuva iš ketvirtosios pakilo į trečiąją vietą ES. Pagal pagyvenusių moterų užimtumo lygį Lietuva pakilo į septintąją vietą ES (2006 m. buvo aštuntojoje), o pagal moterų, auginančių vaikus iki 12 metų, užimtumo lygį - net į antrąją vietą. Pagal moterų ir vyrų nedarbo lygio skirtumą Lietuva pakilo iš aštuntosios į šeštąją vietą ES.

Pasaulio ekonomikos forumo duomenimis, Lietuvos lyčių lygybės indeksas yra keturioliktas pasaulyje. Palyginus su 2006 m., Lietuva padarė didelę pažangą ir iš 21 vietos pakilo į 14 vietą.

Vakar Jungtinių Tautų moterų diskriminacijos panaikinimo komitete buvo svarstomas trečiasis ir ketvirtasis Lietuvos pranešimai pagal Jungtinių Tautų konvenciją dėl visų diskriminacijos formų panaikinimo moterims.

Lietuvos delegacija pristatė pagrindinius Lietuvos pasiekimus lyčių lygybės srityje 2000-2008 metais, Lietuvos pažangą įgyvendinant konvencijos nuostatas, skirtas moterų ir vyrų lygybei užtikrinti visose srityse.

Lietuvos pranešimų svarstymo metu Komiteto nariai labiausiai domėjosi keliais klausimais: moterų dalyvavimu politiniame šalies gyvenime ir sprendimų priėmime, įsipareigojimų šeimoje ir darbe derinimu, tradicinių lyčių stereotipų mažinimu, moterų ir vyrų lygių galimybių užtikrinimu moksle, kova su smurtu prieš moteris ir reprodukcinėmis moterų teisėmis Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių