D.Grybauskaitė: „Snorą“ sunku pavadinti lietuvišku banku

Prezidentė Dalia Grybauskaitė išreiškė visapusišką paramą Vyriausybei, kuri trečiadienį priėmė sprendimą nacionalizuoti daugiau nei milijardo litų „skylę“ turintį penktą pagal valdomą turtą komercinį „Snoro“ banką.

„Visiškai palaikau Lietuvos banko ir Vyriausybės veiksmus, perimant “Snoro„ banko akcijas valstybės reikmėms“, - ketvirtadienį po susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi, finansų ministre Ingrida Šimonyte ir centrinio banko vadovu Vitu Vasiliausku žurnalistams pareiškė D.Grybauskaitė.

Ji pažymėjo, kad banko nacionalizavimo veiksmai atlikti operatyviai, o Lietuvos banko ir Vyriausybės sprendimai buvo buvo būtini ir priimti laiku.

„Tai pigiausias būdas, kaip valstybė galėjo apsaugoti visą Lietuvos bankų sistemą bei Lietuvos žmonių nuosavybę“, - sakė D.Grybauskaitė.

Jos žodžiais, banko nacionalizavimas padėjo sustabdyti įžūlią ataką prieš Lietuvos bankinę sistemą ir prieš Lietuvos žmonių interesus.

„Kviečiu ir raginu Seimą kuo skubiau priimti visą įstatymų paketą, kuris teikiamas Vyriausybės tam, kad galutinai užtikrinti bankinės sistemos stabilumą ir žmonių interesus. Esu pasirengusi juos iškart pasirašyti“, - kalbėjo prezidentė.

Paklausta, ar laiko „Snorą“ lietuvišku banku, D.Grybauskaitė sakė mastanti priešingai.

„Lietuvišku banku šį banką pavadinti sunku. 68 proc. jo priklauso net ne Lietuvos, o Rusijos piliečiui. Bankas realiai buvo valdomas ir buvo nuosavybė tik dvejų asmenų. Šio banko buvimas Lietuvoje atrodė įdomiai ilgą laiką. Tikiuosi, kad pradedame skaidresnę ir atsakingesnę epochą mūsų bankininkystėje“, - sakė prezidentė.

Vyriausybė trečiadienį nutarė perimti dviejų fizinių asmenų - Rusijos piliečio Vladimiro Antonovo ir Lietuvos piliečio Raimondo Baranausko - valdomo „Snoro“ akcijas. Tyrimą dėl banko vadovų nusikalstamos veikos pradėjo Generalinė prokurtaūra, o „Snoro“ veiklą iš dalies žadama atnaujinti per 24 valandas.

Lietuvos bankas nustatė, kad „Snore“ trūksta daugiau kaip 1 mlrd. litų vertės vertybinių popierių.

Tai antras kartas per šalies nepriklausomybės laikotarpį, kai valstybė nacionalizuoja banką, tačiau pirmasis, kai valstybė gelbėja banką, apdraudusi fizinių ir juridinių indėlius.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Visi Lietuvos bankai turi būti centralizuojami ir veikti įprastu būdu. Būtina atšaukti I-os vyriausybės antivisuomeninius dokumentus, kurių niekas nežino, tik keli gudruoliai, pildamiesi gėrybes į savo kišenes. Tegul grįžta ir ankstesni valdytojai, kurie patyrė terorą savo pareigose. Ūkio disfunkcijos turi būti normalizuojamos ir perduodamos jaunai kartai. Nekalti žmonės neturi sėdėti kalėjimuose.

Cockney

Cockney portretas
Čekistas Antonovas jau raportuoja apie sekmingai įvykdytą operaciją meškai.Jei jau šiandien būtų pritrūkę pinigų operacijoms atlikti,kam tiek ilgai reikėjo laukti???

JO-OOO

JO-OOO portretas
"Šio banko buvimas Lietuvoje atrodė įdomiai ilgą laiką." O SEB ir SWED įdomiai neatrodo? Va tai tikri lietuviški bankai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių