D.Grybauskaitė: santykius su Rusija trikdys sovietinė nostalgija

Lietuvos ir Rusijos santykiai ateityje gali blogėti, juos trikdys Maskvos sovietinė nostalgija, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Iliuzijų neturiu, kad ji (situacija - BNS) gerės, kad keisis - gali net blogėti, turint galvoje pastaruosius atskirų Rusijos vadovų pareiškimus. Aš manau, kad ta sovietinių laikų nostalgija, ko gero, tikrai trikdys mūsų santykių vystymąsi“, - interviu TV3 laidai „Savaitės komentarai“ sekmadienį sakė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovės teigimu, Lietuvos ir Rusijos santykiai labiau priklauso nuo kaimyninės šalies politikų.

„Aš vis dėlto manyčiau taip, kad pagrindinė dominantė, kuri apsprendžia, kaip vystosi mūsų santykiai su artimiausiais kaimynais Rytuose, iš tikrųjų didžiąja dalimi priklauso nuo esamų Rusijos politikų“, - kalbėjo prezidentė.

Įtampa regione pastaruoju metu išaugo Rusijos politinei ir karinei vadovybei pareiškus, kad Jungtinėms Amerikos Valstijoms neatsižvelgus į Maskvos nuogąstavimus dėl amerikiečių planų Europoje dislokuoti priešraketinės gynybos sistemos elementus, su Lietuva besiribojančioje Karaliaučiaus srityje bus dislokuota naujos modernios ginkluotės sistemos.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas neseniai viešėdamas Lietuvoje sakė, kad pasitikėjimo tarp Maskvos ir Vilniaus yra mažai.


Šiame straipsnyje: Dalia GrybauskaitėRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
?

Antanas

Antanas portretas
Kodel JAV o ne Zimbabve?

ABC

ABC portretas
Kaip džiaugėmės atkūrę neprilklausomybę, o kur dingo tas džiaugsmas dabar ? Kas kaltas? Manau , todėl, kad valdantieji rūpinasi savo KIŠENE...........neseniai pamatėme, kad bankuose dirba vien savi..............
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių