D.Grybauskaitė: reklama nėra geriausias LRT finansavimo būdas

Prezidentei Daliai Grybauskaitei su Lietuvos radijo ir televizijos direktoriumi Audriumi Siaurusevičiumi aptariant nacionalinio transliuotojo finansavimo klausimus buvo minima ir reklamos atsisakymo galimybė.

Kaip po penktadienį įvykusio susitikimo sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys, D.Grybauskaitė sprendžiant LRT finansavimo klausimą ims analizuoti Nacionalinio radijo ir televizijos įstatymą ir inicijuos šio įstatymo pataisas Seime bei viešą svarstymą.

„Prezidentė sakė, kad nacionalinis transliuotojas yra nacionalinis turtas, todėl turi būti išlaikomas, saugojamas ir stiprinamas. Prezidentė pasisakė už tai, kad finansavimas nacionaliniam transliuotojui turi būti garantuotas. Prezidentės nuomone, reklama nėra ir nebūtinai turi būti pats geriausias finansavimo būdas. Galbūt nacionaliniam transliuotojui reikėtų paieškoti kitų finansavimo šaltinių, kurie nebūtų susiję su reklama, verslu ir jo interesais“, - kalbėjo L.Balsys.

Taip pat, anot jo, prezidentė yra įsitikinusi, kad ir sunkmečiu iš nacionalinio transliuotojo eterio turi neišnykti analitinės, šviečiamosios, mokslo ir informacinės laidos.

„Generaliniam direktoriui buvo aiškiai priminta administracijos atsakomybė, kad tokios laidos būtų ir atsakomybė už tų laidų kokybę“, - sakė L.Balsys.

A.Siaurusevičius po susitikimo sakė, kad jog D.Grybauskaitės nusiteikimas rodo, kad pasikeitus prezidentams nacionaliniam transliuotojui bus skiriamas reikiamas dėmesys.

„Ypač džiugu iš prezidentės lūpų girdėti tokią frazę, kad reikia stiprinti nacionalinį transliuotoją. Vienas iš strateginių tikslų būtų reklamos atsisakymas, tačiau atskirai susitarus, kaip tai kompensuoti. Tačiau reklamos atsisakymas neturi būti nacionalinio transliuotojo sąskaita. Apgalvojus kompensacijos mechanizmus, mums tai nesukeltų problemų ir, man atrodo, šiek tiek išgrynintų funkcijas, kas ką veikia mūsų radijo ir televizijos rinkoje“, - teigė A.Siaurusevičius.

Pasak jo, yra „iš paskutiniųjų stengiamasi“, kad sunkmetis neatsilieptų LRT programų kokybei.

„Kartais ta linkme net ir persistengiame, kaip parodė transliacijos iš Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionato Kaune, kurios tikrai buvo aukšto lygio transliacijų prasme“, - aiškino LRT vadovas. 


Šiame straipsnyje: LRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių