D.Grybauskaitė pritaria tiesioginiams merų rinkimams

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Lietuvos savivaldybių asociacija pasisako už tiesioginius merų rinkimus ir už tai, kad merai priklausytų atstovaujamajai valdžiai.

„Meras yra arčiausiai žmonių esantis valdžios atstovas, todėl šalies gyventojams turi būti sudaryta galimybė rinkti jį patiems“, - teigia Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovės teigimu, vietos valdžios sprendimus turi lemti piliečių valia. Demokratiški tiesioginiai merų rinkimai ne tik įtvirtintų asmeninę politikų atsakomybę savo krašto žmonėms, užtikrintų operatyvesnį žmonių problemų sprendimą, bet ir skatintų šalies gyventojų pilietiškumą reikalaujant atskaitingesnės valdžios“ ‚ – teigia Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tiesioginiai merų rinkimai, užtikrinantys galimybę šalies gyventojams aktyviai dalyvauti sprendžiant vietos savivaldos problemas – vienas svarbiausių Prezidentės Dalios Grybauskaitės prioritetų. Vietos savivaldos modelius ir tiesioginių merų rinkimų įgyvendinimo galimybes šalies vadovė aptarė su Savivaldybių asociacijos atstovais.

Prezidentės teigimu, priėmus Vietos savivaldos įstatymo pataisas, kuriose siūloma įteisinti tiesioginius merų rinkimus, meras taptų stipria politine valdžios figūra, atstovaujančia tiesiogiai žmonių, o ne politinių partijų interesams. Tai užtikrintų ir pačių gyventojų atsakingesnį požiūrį į vietos valdžios rinkimus ir garantuotų , kad jų balsas savivaldoje būtų girdimas. 

Kad tiesioginiai mero rinkimai vyktų jau per 2011 metų savivaldybių tarybų rinkimus, būtina politinė valia Seime – antrasis balsavimas dėl Konstitucijos pataisų.


Šiame straipsnyje: grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių