D.Grybauskaitė pasveikino Nobelio taikos premijos laureatę

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino 2011 m. Nobelio taikos premijos laureatę, aktyvią moterų teisių gynėją savo šalyje ir pasaulyje Liberijos Prezidentę Ellen Johnson-Sirleaf.

„Leiskite nuoširdžiai pasveikinti su Jums skirta Nobelio taikos premija - garbingiausiu apdovanojimu už pasiekimus kuriant ir įtvirtinant taiką pasaulyje. Linkiu, kad Jūsų atkaklus ilgametis darbas stiprinant moterų teises ir užtikrinant lyčių lygybę būtų geriausias pavyzdys ir įkvėpimo šaltinis visoms pasaulio moterims", - rašoma Prezidentė sveikinimo laiške.

Sveikinimo laiške Liberijos Prezidentei Lietuvos vadovė pabrėžia, kad taika įmanoma tik tada, kai asmeniniu pavyzdžiu demonstruojamas ryžtas ginti tokias vertybes kaip lygios galimybės dalyvauti priimant sprendimus šeimose, bendruomenėse, valstybėse.

„Prisimindama mūsų susitikimą 2010 m. rugsėjo 23 d. Niujorke vykusiame Lietuvos, Demokratijų bendrijų ir Pasaulio moterų lyderių tarybos renginyje „Moterų kritinė įtaka demokratiniam valdymui„, norėčiau pabrėžti, kad Jūsų pastangos Liberijoje ir Pasaulio moterų lyderių taryboje tiesiogiai prisideda prie daugybės pokyčių užtikrinant moterų gerovę, saugumą ir jų dalyvavimą taikos kūrimo veikloje visame pasaulyje. Linkiu Jums daug sveikatos, išminties ir ryžto tęsiant šiuos puikius darbus“, - rašoma Lietuvos vadovės laiške.

Moterų teisių ir lyčių lygybės įtvirtinimo pasaulyje klausimais Lietuvos ir Liberijos vadovės bendradarbiauja Pasaulio moterų lyderių taryboje.

Už taikią kovą už moterų saugumą ir moterų teises dalyvauti veikloje, siekiant taikos Norvegijos Nobelio komitetas šiais metais Nobelio taikos premija skyrė trims moterims - Liberijos Prezidentei Ellen Johnson Sirleaf, Liberijos taikos aktyvistei Leymah Gbowee ir Jemeno moterų teisių ir demokratijos aktyvistei Tawakkul Karman. Premija bus įteikta gruodžio 10 d. Norvegijos sostinėje Osle.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
,onam eliem ut eliab
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių