D.Grybauskaitė - palankių nuomonių rekordininkė

Politinės žmonių nuotaikos - pastovesnės nei sunkiai prognozuojami orai. Šalies vadovė išlieka palankiausiai vertinama politike.

Kaip rodo dienraštyje „Lietuvos rytas“ šeštadienį publikuojama visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ apklausa, 42,7 proc. apklaustųjų mano, kad geriausiai jų interesams atstovauja D.Grybauskaitė, 9 proc. - Valdas Adamkus, 6,6 proc. - Rolandas Paksas.

Per mėnesį išaugo ir Prezidentūros, kaip institucijos autoritetas. Ja žmonės pasitiki labiau negu bažnyčia.

Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius vertinamas nepalankiau nei prieš mėnesį. Labiau už Premjerą nemėgstamas politikas - tik Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas.

Konservatoriai, socialdemokratai, „tvarkiečiai“ ir „darbiečiai“ gali džiaugtis, jau turintys savo nuolatinius rėmėjus, kurių neveikia nei sunkmečio sukrėtimai, nei politiniai skandalai.

Partijų rikiuotėje ir toliau pirmauja Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), nors daugelis krizės spaudžiamų žmonių yra nepatenkinti valdžios veiksmais.

Jei būtų surengti rinkimai, už TS-LKD balsuotų 14,1 apklaustųjų, už socialdemokratus - 12,6, partiją „Tvarka ir teisingumas“ - 10,8, Darbo partiją - 8,3. 


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių