D.Grybauskaitė pakvietė V.Janukovyčių į kovo 11-osios iškilmes

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Viktorą Janukovyčių nugalėjus Ukrainos prezidento rinkimuose ir pakvietė jį į kovo 11-osios iškilmes.

"Demokratiški ir atviri rinkimai pademonstravo Ukrainos atsidavimą bendroms europinėms vertybėms ir aukštą jos gyventojų pilietinį sąmoningumą" - telefonu išrinktajam Ukrainos vadovui sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentės spaudos tarnyba pranešė, kad šalies vadovė V.Janukovyčiui linkėjo išminties ir ištvermės "prisiimant vadovavimo Ukrainai atsakomybę bei vedant šalį klestėjimo ir saugumo keliu".

Ji pažymėjo, kad nuo Ukrainos vidaus ir užsienio politikos pasirinkimo priklauso regiono stabilumas ir gerovė.

D.Grybauskaitė pakvietė V.Janukovyčių Vilniuje paminėti dvidešimtąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines kovo 11-ąją.

Sekmadienį Ukrainos centrinė rinkimų komisija paskelbė, kad galutiniais oficialiais duomenimis, opozicijos lyderis V.Janukovyčius laimėjo šalies prezidento rinkimus.

Tokiu būdu prasidėjo 30 dienų terminas, per kurį V.Janukovyčius turi būti prisaikdintas ir pradėti eiti prezidento pareigas.

Pagal protokolą, kuris sekmadienį buvo perskaitytas Centrinėje rinkimų komisijoje, V.Janukovyčius prezidento rinkimus laimėjo nedidele 3,48 proc. balsų persvara.

Kaip buvo nurodyta, duomenimis, gautais suskaičiavus 100 proc. apylinkių rinkimų komisijų elektroninių protokolus, Regionų partijos lyderis surinko 48,95 proc. balsų, o jo varžovė premjerė Julija Tymošenko - 45,47 proc. balsų.


Šiame straipsnyje: grybauskaitėkovo 11

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių