D.Grybauskaitė nevyks į Maskvą minėti Gegužės 9-osios

Prezidentė Dalia Grybauskaitė diplomatiškai atsakė į klausimą, ar ketina vykti į Gegužės 9-osios iškilmes Maskvoje.

Knygų mugės atidarymo ceremonijoje žurnalistų paklausta, ar pasinaudos Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo kvietimu, šalies vadovė sakė teigiamai vertinanti kvietimą, tačiau pabrėžė, jog gegužės mėnuo yra pernelyg ankstyvas laikas dvišaliam susitikimui su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu.

"Manau, kad gegužės mėnuo yra ankstyvas laikotarpis, todėl kad dvišalių santykių prasme turime daug parengti, o tai yra daug naudingiau nei vizitai per jubiliejus", - sakė D.Grybauskaitė.

"Laiške yra pasiūlyta man patogiu laiku atvykti ir pasikalbėti dvišalių Lietuvos ir Rusijos santykių klausimais, kas yra tikrai naudinga, nes turime ir ruošiame keletą susitarimų. Toks santykių atšilimas yra naudingas abiems pusėms ir datas mes derinsime su Rusijos puse", - sakė D.Grybauskaitė.

Ji teigė, kad D.Medvedevas "pasveikino Lietuvą su Nepriklausomybės 20-mečiu".

Portalas primena, kad ketvirtadienį, kaip ir tikėtasi, Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas atsisakė priimti Lietuvos vadovės Dalios Grybauskaitės kvietimą atvykti į Kovo 11-osios akto minėjimo dvidešimtmečio renginius Vilniuj


Šiame straipsnyje: grybauskaitėgegužės 9

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių