D.Grybauskaitė: Lietuvai reikia išeivijos patirties

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė vizitą Airijoje pradėjo nuo susitikimo su visų Airijos lietuvių bendruomenių bei organizacijų atstovais. Šiuo metu Airijos lietuvių bendruomenė vienija apie devyniasdešimt tūkstančių narių.

Į Lietuvos Respublikos ambasadą Dubline gausiai susirinkę tautiečiai daugiausiai domėjosi tarptautinės ekonominės ir finansų krizės poveikiu Lietuvai, Airijai, visai Europai, taip pat supažindino Prezidentę su lietuvių bendruomenėms aktualiais švietimo, kalbos, pilietybės klausimais.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, bendraudama su Airijos lietuviais sakė, jog išvykti iš Lietuvos, ar grįžti į Tėvynę yra kiekvieno lietuvio asmeninio apsisprendimo reikalas. „Airija, kurią pasirinkote gyventi,ir jos žmonės yra draugiški Lietuvai. Tačiau linkiu visuomet išlaikyti pasididžiavimą Lietuvą, neprarasti jausmo, jog esate lietuviai, nesvarbu, kur būtumėte", - kalbėjo Prezidentė.

Valstybės vadovė taip pat pabrėžė lituanistinio švietimo ir kalbos išsaugojimo svarbą, paragino tautiečius aktyviau naudotis galimybėmis nuotoliniu būdu mokytis Vilniaus Ozo gimnazijoje, taip pat specialiai išeiviams skiriamais studijų finansavimo Lietuvoje krepšeliais.

Prezidentė taip pat linkėjo Airijos lietuviams būti aktyviems, siekti išsilavinimo ir profesinių įgūdžių šioje šalyje.

„Lietuvai labai reikia jūsų patirties, įgūdžių ir sugebėjimo atkakliai dirbti. Lietuva - permaža šalis, kad galėtų švaistyti savo žmones - didžiausią turtą. Tikiuosi, rasite tinkamų būdų, kaip savo žinais panaudoti Tėvynės labui", - sakė valstybės vadovė.


Šiame straipsnyje: grybauskaitėemigracijaAirija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių