D.Grybauskaitė: K.Brazauskienei spręsti, ar moralu prašytis rentos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atsisako iš moralinės pusės vertinti velionio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlės verslininkės Kristinos Brazauskienės prašymą skirti jai valstybinę rentą.

"Aš nevertinu moralumo, tai ponios Brazauskienės reikalas apsispręsti, o įstatymuose numatyta, ir Lietuva turi laikytis įstatymų", - žurnalistams trečiadienį sakė prezidentė, paklausta, ar renta būtų morali ir teisinga.

Su prašymu jai skirti valstybinę našlių rentą K.Brazauskienė į Prezidentūrą kreipėsi rugpjūčio pradžioje.

Pagal parengtą Vyriausybės nutarimo projektą, valstybinė našlių renta K.Brazauskienei turėtų būti paskaičiuota nuo liepos 23 dienos.

Paklausta, ar nuo to laiko pasikeitė jos darbinė padėtis, K.Brazauskienė BNS yra sakiusi, jog atsisakė pareigų viešbutyje "Crowne Plaza Vilnius", tačiau tebėra jo akcininkė.

Moteris patvirtino, kad rentos prašo, nes nebeturi draudžiamųjų pajamų. Tačiau sakė, kad tokių pajamų ateityje tikisi turėti, todėl nemano rentą gauti visą gyvenimą.

K.Brazauskienė priminė turinti ir finansinių įsipareigojimų. "Bet aš ir paskolų turiu", - sakė ji, paklausta apie rentą.


Šiame straipsnyje: Kristina Brazauskienėrenta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių