D.Grybauskaitė: JAV - svarbiausia partnerė saugumo srityje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Jungtinės Amerikos Valstijos yra svarbiausia Lietuvos partnerė saugumo srityje, tačiau pažymi, kad Vilnius nebus įrankis niekieno rankose.

„Būtent saugumo srityje Jungtinės Valstijos visai Europai ir Lietuvai išlieka ir išliks svarbiausiu partneriu, netgi starteginiu partneriu saugumo srityje, ir tai nei pasikeitė, nei pasikeis“, - sekmadienį parodytame interviu televizijos TV3 laidai „Savaitės komentarai“ sakė šalies vadovė.

Kartu D.Grybauskaitė pabrėžė, kad JAV atžvilgiu ji yra „kritiška ten, kur reikia kritikuoti“.

„Aš nemanau, kad mums reikėtų kažkiek koreguoti savo pozicijas. Mes turime išlikti neutralia, ta prasme savarankiška ir oria valstybe ir nebūti niekieno įrankiu vykdant kažkokią mums nenaudingą politiką. Aš tos pozicijos kaip laikiausi, taip ir laikysiuosi“, - sakė prezidentė.

Ji pridūrė mananti, kad JAV politika po gruodžio pradžioje įvykusių parlamento rinkimų Rusijoje gali keistis.

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton (Hilari Klinton) išsakė nemažai kritikos rinkimų Rusijoje atžvilgiu ir tuo sukėlė didelį Kremliaus nepasitenkinimą.

„Nuo šios administracijos pradžių matėme, kad dėmesys Europai buvo kiek sumenkęs“, - sakė D.Grybauskaitė.

D.Grybauskaitė sulaukė prieštaringų vertinimų, kai pernai atsisakė vykti į JAV prezidento ir Rytų bei Vidurio Europos vadovų susitikimą Prahoje ir pareiškė, kad JAV ir Rusijos nusiginklavimo derybos galėjo pažeisti Baltijos šalių interesus.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

kalina

kalina portretas
kodel JAV o ne Zimbabve, gal paaiskinsit?

T

T portretas
Parduos mus jav uz centus

Eugenijus

Eugenijus portretas
Jei sauguma suprasti pradetais karais pries suverenias valstybes-tai taip.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių