D.Grybauskaitė ir I.Degutienė ragina Seimą dirbti konstruktyviai

Pradedama eilinę Seimo sesiją parlamento pirmininkė Irena Degutienė pareiškė viltį, kad tautos išrinktieji paskutinius kadencijos metus dirbs jausdami atsakomybę už valstybės likimą.

To paties palinkėjo ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Savo kalboje I.Degutienė priminė, kad liko lygiai vieneri metai iki naujojo Seimo rinkimų. „Žinome, kad ta distancija neretai būna audringa, politinės varžytuvės persikelia į plenarinių posėdžių salę. Bet, atsižvelgiant į tai, kad sunkmetis dar nėra pasibaigęs, raginu visus atsakingai bei konstruktyviai žiūrėti į situaciją ir į darbus, kuriuos dar reikia nudirbti“, - kreipdamasi į valdančiosios koalicijos ir opozicijos atstovus sakė Seimo vadovė.

Ji papriekaištavo daliai kolegų, kad šie įregistravo nemažai įstatymų projektų, kurie reikalauja nemenkų valstybės biudžeto išlaidų.

„Tikiuosi, kad, kaip ir mūsų krepšinio rinktinė, savo darbe vadovausimės šūkiu „Mes už Lietuvą!“, - kalbėjo Seimo pirmininkė.

Parlamentarams buvo perskaitytas Prezidentės D.Grybauskaitės sveikinimas. Ji antrino I.Degutienei, kad ateinančiais metais „Lietuvos žmonių gyvenimą nulems kiekvieno Seimo nario atsakomybė ir politinė valia. Prezidentė pabrėžė, kad gyvenimas pagal išgales turi tapti naujo politinio sezono orientyru“.

„Kiekvienas jūsų gerai žinote savo rinkėjų problemas ir lūkesčius. Paskutiniai Jūsų kadencijos metai bus atsiskaitymo rinkėjams laikotarpis. Nepradėkite gyventi artėjančių rinkimų ritmu, nepriėmus šalies gyventojams šiandien svarbių sprendimų. Žmonės laukia ne naujų rinkiminių pažadų, o konkrečių darbų, kurie leistų kurti stabilesnį gyvenimą ir užsitikrinti orų būvį. Tik už nuoširdų darbą Tauta atsilygina savo pasitikėjimu“, - rašoma Prezidentės sveikinime.

Lietuvos vadovė tikisi parlamentarų palaikymo Prezidentūros pateiktoms įstatymų iniciatyvoms, kurios padės užtikrinti žmonėms mažesnes šilumos kainas, skaidrų mokesčių mokėtojų pinigų paskirstymą, atkurti pasitikėjimą politinėmis partijomis ir teismais.

Naująjį politinį sezoną pradedantiems Seimo nariams Prezidentė palinkėjo vienybės, tarpusavio supratimo bei kantrybės pradėtiems darbams užbaigti ir naujoms idėjoms įgyvendinti.

Seimas šeštadienį pradėjo sesiją, kurios svarbiausiu darbu - kaip ir kiekvieną rudenį - taps kitų metų biudžeto tvirtinimas.

Seimo nariai tylos minute pagerbė 2001 metų rugsėjo 11 dienos teroristinių išpuolių Jungtinėse Amerikos Valstijose aukas.

Pirmąją sesijos dieną parlamente prisiekė Klaipėdoje vienmandatėje Danės apygardoje į Seimą išrinktas konservatorius Naglis Puteikis, pristatytas sesijos darbotvarkės projektas.

Rudens sesijos darbų programoje, kurią dar tvirtins Seimas, be lydinčiųjų įregistruota apie 680 teisės aktų projektų, iš jų - apie 160 prioritetinių teisės aktų projektų, skirtų finansų konsolidavimui, socialinės apsaugos sistemos ir valstybės valdymo pertvarkai, energetikai, kovai su korupcija, modernios ekonomikos kūrimui ir verslo sąlygų gerinimui.

Vyriausybė į rudens sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 83 pagrindinius teisės aktų projektus, prezidentė Dalia Grybauskaitė - 21 įstatymo projektą.

Per rudens sesiją nuo rugsėjo 10 iki gruodžio 23 dienos planuojama surengti 47 plenarinius posėdžius.

Tai jau septintoji šios kadencijos Seimo sesija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj  portretas
manot kas nors pasikeis ??????????? labai tuo abejoju kaip buvo ju vienintelis tikslas ,taip ir bus (KUO DAUGIAU PRISIPLESTI SAU)

Loni

Loni portretas
Visiškai sutinku nuo jų kalbu vemt verčia. Niekas nesikeičia ir nesikeis, kol tie šakalai bus valdžioj. Kai bus prezidentinis valdymas, ot tada gal... bet ar jis bus ???????????

ISEIVE

ISEIVE portretas
dEGUTIENE APLAMAI NETURI SAVO NUOMONES;PRISIMINKIME PEDOFILIJA:pOLITIKE TIKINTI PLETKAIS;TAI KO DAR NORETI IS TOS lIETUVELES
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių