D.Grybauskaitė: įmanoma dirbti ir su labai trapia dauguma Seime

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad, nors ir sunku, tačiau įmanoma dirbti ir su trapia dauguma Seime, tačiau tuomet daug laiko sugaištama "stumdymuisi".

"Dirbti su trapia dauguma Seime nėra lengva, bet įmanoma. Ko gero, pačiam Seimui, kai nėra ryškiai išreikštos daugumos, sunku susitarti dėl svarbiausių prioritetinių sprendimų. Stumdymasis, diskusijos, barniai atima labai daug laiko pačiam Seimui", - antradienį „Žinių radijui“ sakė D. Grybauskaitė.

Ji tikino, kad tuomet svarbesnis tampa ir jos bei jos patarėjų darbas, nes tenka "apvalyti" įstatymus nuo klaidų.

 

 

"Diskutuoju, mano patarėjai dalyvauja komitetų darbe ir svarstymuose, kad ateinantys įstatymai būtų kiek įmanoma labiau sutvarkyti, apvalyti ir be didelių klaidų", - kalbėjo prezidentė.

Anot jos, prezidentės veto - tai kraštutinė priemonė, taikoma tik tiems įstatymams, kurių nepavyksta "išvalyti" svarstymuose Seime.

"Jau kadencijos pradžioje esu sakiusi, kad nenoriu vetuoti įstatymų dėl vetavimo, noriu tai daryti kraštutiniu atveju, kai jau nebespėjame ir nesugebėjome išvalyti įstatymo anksčiau, arba atsiranda pataisos paskutinę minutę, kai net mes negalėjome numanyti, kad bus tokios klaidos padarytos įstatymų kūrimo procese", - sakė D. Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių