D.Grybauskaitė į Lietuvą pasikvietė ir Kirgizijos prezidentę

Pažadėjusi, kad Lietuva dalinsis savo eurointergracine patirtimi Lietuvos Prezidentė pakvietė Kirgizijos vadovę apsilankyti mūsų šalyje.

Lietuvos Prezidentė su Kirgizijos vadove Roza Otumbajeva dvišalio pokalbio susitiko Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikime.

Pasak Lietuvos vadovės, Kirgizijos Prezidentė domėjosi Lietuvos eurointegracine patirtimi, kalbėjo apie bendradarbiavimo su Lietuva visose srityse išplėtimo galimybes - nuo prekybos ir ekonominiu santykiu iki tarpparlamentinio bendradarbiavimo.

"Lietuva per dešimtį savo pasirengimo narystei Europos Sąjungoje metų nuėjo ilgą reformų kelią ir sukaupė didžiulę derybų patirtį. Šiandien esame pajėgūs, galime ir turime šia patirtimi dalytis su tais, kurie to prašo ir nori pasinaudoti Lietuvos patirtimi, reformuojant ekonomiką, stiprinant konkurenciją, taip pat - kuriant valstybės valdymo institucijas, stiprinant demokratinę visuomenę", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovė pakvietė Kirgizijos Prezidentę atvykti į kitais metais Vilniuje rengiamą pasaulio moterų lyderių aukščiausio lygio susitikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių