D.Grybauskaitė domėjosi Druskininkų kurortu

Prezidentė, apžiūrėjusi Druskininkų kurorto infrastruktūrą, pasiūlė kitiems Lietuvos kurortams perimti Druskininkų sėkmės modelį.

Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad Druskininkai – kurortas, per dešimtmetį padaręs didžiausią pažangą ir pavyzdingiausiai naudojantis ES fondus, praneša LTV „Šiandien“.

Prezidentė Druskininkų valdžios klausė, kokia Druskininkų sėkmės formulė, kaip didinti pajamas iš turizmo ir skatinti regiono plėtrą.

Anot miesto mero, per porą metų investicinių projektų įgyvendinta už beveik tris šimtus milijonų litų.Tiltas per Nemuną, kainavęs 45 milijonus, pastatytas per trumpą laiką – vos per pustrečių metų.

„Šiemet bus baigiami du svarbūs projektai. Tai naujojo tilto per Nemuną statyba, kurio atidarymas planuojamas gruodžio 9 dieną. Taip pat bus atidaryta miesto viešoji biblioteka“, – vardijo Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Kitų metų pradžioje bus baigtas rekonstruoti 6 milijonus litų kainavęs centrinis senųjų gydyklų parkas. Prezidentė prisiminė, kad prieš dešimtį metų būdama finansų ministre, skyrė lėšų gydyklos statybai – nuo jos ir prasidėjo kurorto atgimimas.  

Apžiūrėjusi gydyklas, Dalia Grybauskaitė pasuko į vieną didžiausių Europos žiemos pramogų kompleksą. Čia ji pati ryžosi išbandyti trasą su sniego motociklu.

„Šis miestas – pavyzdinis, mat sparčiai vystosi, pritraukia lėšų. Tai jau mero asmenybės įtaka. Juk jis jau 10 metų yra meru, sugeba puikiai tvarkytis, o tai yra pozityvu. Druskininkuose sugebama greitai vykdyti investicinius projektus – sparčiai įsisavinamos europinės, struktūrinės lėšos“, – Druskininkams ir miesto merui gerų žodžių negailėjo D. Grybauskaitė.

„Norima atgaivinti visas gerąsias sveikatinimo procedūras, kurios buvo prie Karolio Dineikos. Parko koncepcija – viešas nemokamas tylus, ramus parkas, su įvairia terapija – šviesos, garso, jonizacijos, kvapų“, – pasakojo Druskininkų meras. Mat numatyta gerinti ir žiemos pramogų komplekso infrastruktūrą bei ieškoti privataus investuotojo Nemuno sanatorijai atgaivinti.


Šiame straipsnyje: Dalia GrybauskaitėDruskininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

o kodel

o kodel portretas
grybauskaite nesidomi kaip pragyvent uz 1000 litu? kad darbininkui islaikanciam seima 1500 tai jau labai gera alga? kad viskas kainuoja kaip es ar dar brangiau? aisku, smagu paturistaut uz svetimus pinigus...

Algis

Algis portretas
Tokie žmonės, kaip Druskininkų meras.turi vadovauti vyriausybei.o ne kažkoks fizikas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių