Dėl pareigūnų muštynių pradėtas ikiteisminis tyrimas

Statutinių pareigūnų moralė ne visada atitinka jiems keliamus reikalavimus, sako vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, komentuodamas Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnų muštynes Vilniuje.

„Penktadienį po darbo jie, berods 24 pareigūnai, daugiausia konvojų kuopos, susirinko kažkokia proga atšvęsti. Na, ir įvyko konfliktas - ne darbo metu, penktadienį vakare, buvo susimušta, nes pareigūnai dirba tokį darbą, kad jie privalo būti fiziškai gerai parengti, ir jie yra fiziškai gerai parengti, tačiau ne visuomet jų moralinės normos atitinka reikalavimus statutiniams pareigūnams“, - žurnalistams pirmadienį sakė R.Palaitis.

„Po muštynių vienas iš pareigūnų pasikvietė savo draugus ir pažįstamus, ten atvyko kaip draugai du policijos pareigūnai ir keli sportininkai, ar bent jau sportiškos išvaizdos vaikinai, apsiginklavę lazdomis, ir įvyko dar vienos muštynės“, - teigė jis.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos vadovo, dėl penktadienį Vilniuje įvykusių pareigūnų muštynių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Šiuo metu yra ikiteisminis tyrimas, berods pirmajame policijos komisariate, tačiau, mano žiniomis, visi pareigūnai tarpusavyje yra susitaikę ir nori atsiimti savo pareiškimus“, - teigė ministras.

Jų tolesnio likimo VST klausimą, pasak R.Palaičio, spręs tarnybos vadas generolas Sergejus Madalovas.

„S.Madalovas šiandien buvo atvykęs į Vilnių aiškintis detaliai visų aplinkybių, ir atleisti jie bus ar ne, priklausys nuo jo sprendimo“, - teigė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

argi

argi portretas
pareigunai,basota
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių