Dėl lietuvių kalbos egzamino rezultatų - 1,5 tūkst. apeliacijų

Valstybinio lietuvių kalbos egzamino rezultatais nepatenkinti abiturientai Nacionaliniam egzaminų centrui (NEC) pateikė 1525 apeliacijas.

Kaip BNS penktadienį sakė NEC direktoriaus pavaduotoja Teresė Blaževičienė, pernai valstybinio lietuvių kalbos egzamino rezultatus skundė 996 moksleiviai, tačiau 2009-aisiais ir laikiusiųjų šį valstybinį egzaminą buvo mažiau.

Apeliacijas dėl egzamino užduočių įvertinimo gali teikti gautais įvertinimais abejojantys moksleiviai.

Praėjusią savaitę paskelbus valstybinio lietuvių kalbos egzamino rezultatus paaiškėjo, kad jo neišlaikė 8 proc. arba apie 2030 į egzaminą atvykusių abiturientų. NEC duomenimis, iš viso valstybinį lietuvių kalbos egzaminą laikė per 25,3 tūkst. kandidatų.

Lietuvių kalbos egzamino neišlaikė apie 700 moksleivių daugiau nei istorijos ar matematikos. Pasak NEC, valstybinius šių dalykų egzaminus išlaikė apie 94 proc. į jį atvykusių moksleivių.

Tuo metu neišlaikiusiųjų istorijos egzamino iš 21,5 tūkst. abiturientų buvo apie 1,3 tūkst. Nepasisekė ir panašiam skaičiui abiturientų, laikiusiųjų valstybinį matematikos egzaminą. Iš viso į jį atvyko 21,1 tūkst. moksleivių.

Trečiadienį paskelbus valstybinio chemijos egzamino rezultatus paaiškėjo, kad jį išlaikė 97 proc. jį pasirinkusių maždaug 3,1 tūkst. kandidatų.

Švietimo ir mokslo ministro įsakymu, valstybinių anglų ir vokiečių kalbų, biologijos ir fizikos brandos egzaminų rezultatai bus paskelbti liepos 12 dieną.

Apeliacijas dėl gautų įvertinimų galima pateikti per 3 darbo dienas.

Tie, kurie gavo nepatenkinamą lietuvių kalbos valstybinio ar mokyklinio egzamino įvertinimą pagrindinės sesijos metu, turės laikyti mokyklinį to dalyko brandos egzaminą pakartotinės sesijos metu.

Pakartotinės sesijos valstybinių lietuvių kalbos, informacinių technologijų, rusų, anglų, vokiečių kalbų, biologijos, fizikos, istorijos, matematikos, chemijos brandos egzaminų rezultatai bus paskelbti taip pat liepos 12 dieną.


Šiame straipsnyje: brandos egzaminaiapeliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių