Dėl dvigubos pilietybės siūloma keisti Konstituciją

Seimas šiandien priėmė Pilietybės įstatymo pataisas, pagal kurias ES ar NATO narės pilietybę įgiję asmenys gali išlikti ir Lietuvos piliečiais.  Naujosios sąjungos frakcija Seime prieštarauja tokioms pataisoms ir ketina kreiptis į Prezidentą Valdą Adamkų su prašymu vetuoti naują įstatymą.

„Dvigubos pilietybės problemą bandoma spręsti ne teisėtu keliu, o apeinant pagrindinį šalies įstatymą - Konstituciją. Vienintelis teisėtas kelias suteikti galimybę turėti dvigubą pilietybę yra keisti Konstituciją. O tam būtina skelbti referendumą", - tvirtina Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas. 

Parlamentarai palaimino įstatymą, kuris suskaldė po pasaulį pasklidusius lietuvius.  Dabartinis Pilietybės įstymas diskriminuoja ne ES ir NATO narėse gyvenančius lietuvius. Iš jų atimta teisė išsaugoti Lietuvos pilietybę, rašoma Naujosios Sąjungos pranešime.

A.Paulauskas pernai pateikė projektą dėl referendumo inicijavimo dvigubos pilietybės klausimu. Projektui po pateikimo buvo pritarta. A.Paulausko projektą svarstė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas ir jį atmetė, tačiau artimiausiu laiku Seimas turės apsispręsti, ar referendumas bus rengiamas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių