Dėl biudžeto susitarta, pensijos bus atkurtos nuo Naujųjų metų

Liberalų sąjūdis (LS) tvirtina, kad valdančiosios koalicijos partneriai rado bendrą kalbą dėl kitų metų biudžeto.

Anot liberalų, formuojant biudžetą neprireiks nei mokytojų, policininkų bei ugniagesių algų mažinimo, nei pensijų atkūrimo į prieškrizinį lygį atidėjimo keliais mėnesiais.

LS informavo, kad konsultacijų su koalicijos partneriais metu rastas sutarimas, kaip pasiekti siūlomą 2,8 procento bendrojo vidaus produkto (BVP) fiskalinį deficitą.

„Po konsultacijų su koalicijos partneriais manome, kad radome sutarimą – pensijos bus didinamos nuo kitų metų pradžios, tačiau viešojo sektoriaus darbuotojams atlyginimai taip pat nemažės. Pasiektas susitarimas neleis skaldyti visuomenės“, - sakė LS pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Pasak jo, trūkstamos biudžeto deficitui dengti lėšos rastos mažinant išlaidas investiciniams projektams, taip pat valstybės piniginį įnašą vykdant Europos Sąjungos remiamus projektus.

„Toks keliasdešimties milijonų litų rezervas rastas, nes kiekvienais metais dalis ES lėšomis finansuojamų projektų dėl įvairių priežasčių užstringa ir nepanaudoti pinigai būna perkeliami į kitus metus“, - teigė E.Masiulis.

Derėdamasis dėl 2012 metų valstybės biudžeto LS skelbė laikęsis pozicijos, kad valstybės įsipareigojimų vykdymas neturėtų pakenkti švietimui, sveikatos apsaugai, kultūrai ir visuomenės saugumui. Mažinant 2 proc. išlaidas visiems asignavimų valdytojams, kaip siūlė Finansų ministerija, būtų tekę sumažinti šiose srityse dirbančių žmonių algas.

Šią savaitę pradėjusi diskusijas dėl kitų metų biudžeto Vyriausybė ir valdančiosios koalicijos partnerės susiginčijo dėl priemonių, kurios leistų pasiekti 2,8 proc. BVP fiskalinį deficitą. Koalicijos liberalusis sparnas pasisakė prieš Finansų ministerijos pateiktą ir premjero Andriaus Kubiliaus gintą poziciją, kad reikėtų visoms ministerijų kuruojamoms sritims kitąmet nurėžti po 2 proc. išlaidų. Užuot tai darius liberalai pasiūlė taupant lėšas ir siekiant atitinkamo biudžeto deficito trims mėnesiams atidedant pensijų atkūrimą į prieškrizinį lygį.

Vyriausybė ketvirtadienį renkasi į neeilinį posėdį, kuriame vėl bus diskutuojama dėl kitų metų biudžeto projekto. Ateinantį pirmadienį jis turi būti perduotas Seimui svarstyti.

Didžiausia valdančioji Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) irgi pareiškė esantys prieš siūlymus atidėti pensijų atkūrimą. „Seimo TS-LKD frakcija atsakingai pabrėžia, kad senatvės pensijų atstatymas į prieškrizinį lygį nuo 2012 metų sausio 1 dienos yra neginčytinas frakcijos ir kitų metų valstybės biudžeto prioritetas“, - pareiškė frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

Pasak jo, žmonėms nėra pagrindo nerimauti vien dėl to, kad vyksta aktyvios ir kartais karštos diskusijos dėl valstybės finansų paskirstymo. „Kiekviena ministerija gina savo interesus, tai normalu. Tačiau mes turime aiškius prioritetus, tad pensininkams tikrai nėra pagrindo nerimauti“, – sakė J.Razma.


Šiame straipsnyje: biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

brigita

brigita portretas
gal laikas sumazinti seimo nariu skaiciu juk gyventoju lietuvoje taip pat sumazejo tai atsiras pinigu ir pensijoms ir biudzetininkams kiek galima saipytis is zmoniu gauni 900 lt i rankas ir dar mazins

to Brigita

to Brigita portretas
Tai dar gerai gauni,yra kas ir tiek negauna.

K

K portretas
_Tokijuje aptiktas radiacijos „karštasis taškas“ Gyvenamajame Japonijos sostinės Tokijo rajone užfiksuotas padidėjęs radiacijos lygis, pranešė šalies pareigūnai._ Kai japonų atomininkai padirbės pas mus, Lietuvoje tie karštieji taškai bus I.Degutienės ir A.Kubiliaus pauodegiuose.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių