Dauguma gyventojų mano, kad vyras turi būti tarnavęs kariuomenėje

Daugiau nei pusė suaugusių Lietuvos gyventojų, 57 proc., pritaria nuomonei, kad vyras turi būti tarnavęs kariuomenėje, – rodo bendrovės „Baltijos tyrimai“ Krašto apsaugos ministerijos užsakymu atlikta gyventojų apklausa.

Apklausas duomenys parodė, kad vyrų tarnybai kariuomenėje labiausiai pritaria jaunos moterys ir vyresni vyrai. Didžioji dalis respondentų, pritariančių nuomonei, kad vyras turi būti tarnavęs kariuomenėje, gyvena miestuose.

„Tyrimų rezultatai nėra netikėti, bet įdomūs. Jie paneigė dažnai viešojoje erdvėje peršamą stereotipą, kad karinė tarnyba yra nepopuliari tarp jaunų žmonių, ir taip pat pagrindė įsitikinimą, kad kariuomenėje įgyta patirtis daugumai atrodo naudinga“, – sakė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Beveik pusė (46 proc.) apklaustų jaunų, 18–29 m., vyrų pritarė, kad vyras turi būti tarnavęs kariuomenėje. Tarp vyresnių, 30–49 m., vyrų tokiai nuomonei pritariančiųjų buvo 54 proc., o didžiausia tokių vyrų dalis (67 proc.) buvo 50 metų ir vyresnio amžiais respondentų grupėje.

Tuo tarpu daugiausia vyrų tarnybai kariuomenėje pritariančių moterų (46 proc.) buvo tarp jauniausių, 18–29 m., respondenčių.

Daugiausia apklaustųjų, manančių, kad vyras turi būti tarnavęs kariuomenėje, gyvena miestuose (tarp miesto gyventojų pritariančiųjų dalis – 62 proc.), kaimuose šiai nuomonei pritarė 57 proc., didmiesčiuose – 55 proc. apklaustųjų.

Viešosios nuomonės tyrimų bendrovė „Baltijos tyrimai“ Krašto apsaugos ministerijos užsakymu gyventojų apklausą atliko 2011 m. lapkričio 18–gruodžio 5 d. Buvo apklausta 1000 Lietuvos gyventojų nuo 18 metų, apklausa vyko 100 Lietuvos vietovių.

Įgyvendinant naujo Karo prievolės įstatymo nuostatas, kariuomenės Mokomajame pulke rengiami 12 savaičių savanoriškieji baziniai kariniai mokymai, suteikiantys vyrams ir moterims galimybę įgyti karinės patirties arba pradėti kario karjerą. Baigusiems bazinius karinius mokymus įskaitoma privalomoji pradinė karo tarnyba. Kitąmet į šiuos mokymus planuojama priimti 700 jaunuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilniete

vilniete portretas
gal ir isizeis bet tai tiesa-ar tarybineje armijoje tarnave ar lietuvos kariai-ar pareigunai-vyriskumo simbolis-iskiepijama atsakomybe, pareigos jausmas-uzgrudinama tai daug ka lemia tolimesniame vyro-o ir salia jo esanciu gyvenima-darykit isvadas----

vasia

vasia portretas
tikrai taip , - vyrai kariuomenėj o moterys viešnamį...

Egidijus

Egidijus portretas
Tikrai taip kurie turi tarnauti kariuomenėje ypač tie kurie nenori mokytis ar mokinasi neakivaizdžiai dirbantys, aš manau turi praeiti vyriškumo mokyklą paragauti košės, gal tada kitaip mąstytų, o dabar pilna pagal metus atrodo suaugę kaip pakalbi tai jokio mąstymo, kaip sakoma nori gyventi savarankiškai iš svetimų pinigų ir dar reikalauja daug, gal tada po tarnybos supratų kitaip tą gyvenimą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių