Dauguma europarlamentarų per metus pagausino savo turtus

Jau daugiau kaip dešimtmetį Viktoras Uspaskichas neužleidžia aukščiausiojo laiptelio turtingiausių Lietuvos politikų pakyloje.

Darbo partijos lyderio ir jo sutuoktinės turtas vertinamas daugiau kaip 160 milijonų litų.

Penktadienį paskelbtos 2010 metų politikų ir pareigūnų turto deklaracijos rodo, kad užpernai Europos Parlamento nariu tapęs V.Uspaskichas valdo 39,593 mln. litų, taip pat turi 5,077 mln. litų piniginių lėšų.

Be to, Darbo partijos lyderis yra paskolinęs net 13,294 mln. litų, o pats pasiskolinęs 1,158 mln. litų.

Per 2010 metus V.Uspakischo turtas sumažėjo beveik 25 mln. litų, piniginės lėšos aptirpo 2 mln. litų.

Bet V.Uspaskicho žmona Jolanta Blažytė formaliai daug turtingesnė už jį patį. Jos vardu registruoto turto, vertybinių popierių, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių yra beveik dvigubai daugiau nei jos vyro – už 116,562 mln. litų. Tai 26 mln. litų daugiau nei 2009-aisiais. Santaupų J.Blažytė turi 353 tūkst. litų. Tai beveik 30 kartų daugiau, nei 2009 metais, kai V.Uspaskicho piniginės santaupos siekė vos 13 tūkst. litų.

Be to, J.Blažytė yra paskolinusi netgi 11,605 mln. litų, o pati niekam neskolinga.

Kiti europarlamentarai iš Lietuvos, kaip ir absoliuti dauguma lietuviškų politikų, dešimtis kartų atsilieka nuo V.Uspaskicho pagal valdomus turtus.

Tėvynės sąjungos patriarchas Vytautas Landsbergis pernai deklaravo turįs turto tiek pat, kiek ir 2009-aisiais - už 86 tūkst. litų, piniginių lėšų pora dešimčių tūkstančių litų daugiau – 261 tūkst. litų. Jo žmona Gražina valdo 655 tūkst. litų turtą, tai yra 10 tūkst. litų didesnį nei 2009 metais. Ji taip pat turi 187 tūkst. litų santaupų, tai yra apie 90 tūkst. litų daugiau.

Tad abu Landsbergių šeimos nariai turi turto ir pinigų už beveik 1,2 mln. litų.

Socialdemokratas Zigmantas Balčytis su žmona Severina deklaravo turintys 803 tūkst. litų turto ir santaupų. Tačiau šis europarlamentaras turi pasiėmęs 199 tūkst. litų paskolą.

Konservatorė Laima Liucija Andrikienė deklaravo 463 tūkst. litų turtą ir 403 tūkst. litų santaupų, taip pat beveik 1,2 mln. litų yra paskolinusi. Per metus jos santaupų padaugėjo apie 300 tūkst. litų.

Socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė per 2010 metus gerokai pagerino savo finansinę padėtį. Jos turto ir santaupų bendra suma peržengė milijoną litų, nors 2009-aisiais siekė kiek daugiau kaip 700 tūkst. litų. V.Blinkevičiūtė turi 35 tūkst. litų skolą.

Liberalų sąjūdžio atstovas Europarlamente Leonidas Donskis į deklaraciją įrašė turto ir santaupų bendrai turįs už 393 tūkst. litų, jo žmona Jolanta – už 381 tūkst. litų. L.Donskis yra paėmęs 44 tūkst. litų paskolą.

Tvarkos ir teisingumo partijos lyderis Rolandas Paksas su žmona Laima nurodė turintis apie 760 tūkst. litų turto ir piniginių lėšų. Bet R.Paksas skolingas 470 tūkst. litų. Beje, ši skola per 2010 metus nei kiek nesumažėjo.

Kitas šios partijos atstovas Juozas Imbrasas su žmona Birute deklaravo maždaug 990 tūkst. litų turtą ir pinigines lėšas.

Europarlamentarė konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė paskelbė turinti turto už 368 tūkst. litų ir 17 tūkst. litų piniginių lėšų. Jos vyras Mindaugas deklaravo neturįs neturi jokio turto ar santaupų.

Socialdemokrato Justo Vinco Paleckio ir jo sutuoktinės Laimutės bendras turtas vertinamas 383 tūkst. litų. Šis Europos Parlamento narys taip pat turi 531 tūkst. litų santaupų, jo žmona – 19 tūkst. litų.

Dar vienas Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Europarlamente Algirdas Saudargas su žmona Laima deklaracijoje nurodė turintis turto už 462 tūkst. litų bei 88 tūkst. litų piniginių lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

muhahha

muhahha portretas
Manęs visiškai nestebina tai, kad Europos Parlamentas taip primena sovietmečio Aukščiausiąją Tarybą. Taip yra todėl, kad jis sumodeliuotas Aukščiausiosios Tarybos pavyzdžiu. Atidžiau pažvelgę pamatysime, jog Europos Komisija kažkodėl tokia panaši į politbiurą. Nekalbu apie nereikšmingus skirtumus, pavyzdžiui, tokius, kad Komisijoje šiandien yra 25 nariai, o politbiure dažniausiai būdavo 13 arba 15 narių. Atsiriboję nuo mažareikšmių skirtumų, pamatysime, jog šios dvi institucijos tapačios: niekam neatskaitingos, tiesiogiai nerenkamos. Kai žiūri į visą Europos Sąjungos veiklą, apvainikuotą 80 tūkst. puslapių reglamentų teksto, ji primena „Gosplaną“. Pas mus buvo tokia organizacija, kuri planavo visą ekonomiką iki paskutinio šapelio penkeriems metams į priekį. Lygiai tas pat vyksta ES. Netgi ES korupcijos modelis analogiškas sovietiškajam, jis driekiasi ne nuo apačios į viršų, bet nuo viršaus į apačią. Tik biurokratijos čia šimtą kartų daugiau, negu TSRS laikais. O atlyginimų net lyginti negalima: jeigu ES biurokratai vartosi milijonuose, tai TSRS laikais gaudavo mažiau už rimtesnės gamyklos direktorių. Jeigu paanalizuosite visas šio kylančio „Europos monstro“ struktūras ir bruožus, įsitikinsite, kad jis darosi vis panašesnis į Sovietų Sąjungos. Be abejo, tai švelnesnė šio darinio versija. Prašau, nesupraskite manęs klaidingai. Aš nesakau, kad ES turi gulagus. Kol kas neturi ir KGB, nors aš labai įtariai stebiu tokias struktūras kaip kad, pavyzdžiui, Europolą. Jis man itin kelia nerimą, nes, mano nuomone, ši organizacija turi didesnes galias nei KGB. Jie gali naudotis diplomatiniu imunitetu. Ar galite įsivaizduoti KGB su diplomatiniu imunitetu? Jie turi apsaugoti mus nuo 32 rūšių nusikaltimų, iš kurių pora, keliantys itin didelį susirūpinimą, – tai rasizmas ir ksenofobija. Nė vienas baudžiamasis teismas neapibrėžia to kaip nusikaltimų (nors tai nėra visiškai kategoriška tiesa – Belgija jau laiko minėtas veikas nusikaltimais). Tai nauji nusikaltimai, ir mes turime būti budrūs. Mūsų, britų, valdžios šaltiniai mus įspėjo, jog tie, kurie prieštaraus neribotai imigracijai iš Trečiojo pasaulio šalių, bus apkaltinti rasizmu, o tie, kurie neigiamai žvelgs į tolesnę Europos integraciją, bus laikomi ksenofobais… Lietuvoje priimtas BK straipsnis apie bausmes iki 2 m. kalėjimo "už sovietinės okupacijos neigimą", partizanų "šmeižimą" ir t. t. Pagal jį bet ką, bandantį pasakyti TIESĄ apie pokarį arba gyvenimą TSRS laikais, galima įkišti į cypę.

ruta

ruta portretas
ka ,tas suvirintojas veikia Europos Parlamente ?

ruta

ruta portretas
p.s. gerbemasis , ne europolas ,o interpolas .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių