Daugiausia nelaimingų atsitikimų - statybose

Valstybinėje darbo inspekcijoje šiais metais užregistruoti 54 pranešimai apie mirtinus nelaimingus atsitikimus darbe. Šiemet padaugėjo nelaimingų atsitikimų dėl kritimo iš aukščio: statybose, dirbant iškasose, vykdant krovos, medienos ruošos darbus.

Siekiant veiksmingesnės prevencijos, duoti nurodymai darbdaviams, o inspektoriams nurodyta ypatingą dėmesį atkreipti ir atitinkamai įvertinti, ar darbdaviai sudaro darbuotojams saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas.

Per tris įsakymo vykdymo savaites inspektoriai nurodė pašalinti daugiau nei 1,5 tūkst. nustatytų pažeidimų, surašė 52 administracinius teisės pažeidimų protokolus, skirta beveik 50 tūkst. litų baudų.

Vidutinės skiriamos baudos darbdaviams dydis siekė 1305 litų.

Nustačius ypač šiurkščius, darbuotojų saugai ir sveikatai gresiančius pažeidimus, nuo 2 tūkst. iki 3 tūkst. litų baudos skirtos Panevėžio „Betonui" ir ,,Panevėžio ryšių statybai", Vilniaus gelžbetoninių konstrukcijų gamyklai, Mindaugo Venckaus įmonei Šiauliuose.

Inspektoriai naudojasi ir teise reikalauti, kad darbdaviui atstovaujantis asmuo ar darbdavio įgaliotas asmuo nedelsdamas sustabdytų darbus, kai, esant įvairioms atitinkamoms aplinkybėms, yra pavojus darbuotojų saugai ir sveikatai - per pastarąsias tris savaites tai padaryti nurodyta apie 140 atvejų.

Šiandien prasidedančioje Valstybinės darbo inspekcijos konferencijoje-seminare bus aptariami papildomi veiksmai, kurie galėtų turėti įtakos įmonėse mažinant traumatizmą.


 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių