Darbo partijos ateitis: skilimas arba naujas lyderis?

Darbo partija gali turėti naują lyderį arba skilti. Tokias šios politinės jėgos perspektyvas regi politologai Lauras Bielinis ir Tomas Janeliūnas.

L. Bielinio nuomone, labiau tikėtina lyderių kaita Darbo partijoje. Apie pasitraukimą iš partijos pirmininko posto yra pareiškęs ir pats Viktoras Uspaskichas. Tuo tarpu T. Janeliūnas neatmeta „darbiečių“ skilimo galimybės – esą tikėtina, kad iššūkį V. Uspaskichui mėgins mesti kažkas iš partijos elito ar netgi šiuo metu menkai žinomi politikai, rašo portalas DELFI.lt.

VDU profesorius, politologas L. Bielinis prognozuoja, kad pokyčius Darbo partijoje pradėti gali teismas, spręsiantis V. Uspaskicho, Vytauto Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės likimą juodosios buhalterijos byloje. Tačiau, politologo nuomone, net apkaltinamasis nuosprendis V. Uspaskichui neturėtų sukelti partijos skilimo.

Anot jo, daugiausiai turėtų priklausyti nuo nuosprendžio V. Uspaskichui. Esą apkaltinamasis nuosprendis gali pradėti partijos vadovų kaitos procesą.

Tuo tarpu T. Janeliūnas DELFI teigė Darbo partijos skilimą laikantis įmanomu scenarijumi. Tiesa, ne per artimiausius 12 mėnesių.

„Tai priklausytų nuo to, kada būtų priimtas galutinis sprendimas. Bet jeigu jis būtų padėtas, kaip tik šitas lūžis, matyt, galėtų lemti, ar dalis Darbo partijos narių, pasinaudodami, sakykim, apkaltinamuoju nuosprendžiu V. Uspaskichui, nuspręstų, kad jau pats laikas nuo jo nusisukti ir kurti naują partiją be V. Uspaskicho, arba skilti, pereiti į socialdemokratų pusę“, - prognozavo T. Janeliūnas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
na Agurkicho dar nenurašykite, iš jo galima daug ko sulaukti...

Partietis.

Partietis. portretas
A chū nie chocho? Norėtumėte. Skilimas jau buvo. Atskilo mutantas su keliais degeneratais...Centro dešinės partijai nepakeliui su kairiaisiais, tai kažin ar atsiras nukrypėlių, kad jungtųsi su SD?

sigis

sigis portretas
kazkokiu gaidziu kliedesiai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių