Darbo partijai - daugiau 6 mln. litų civilinis ieškinys

Vilniaus apygardos teisme, pradėjusiam nagrinėti Darbo partijos baudžiamąją bylą, Generalinė prokuratūra pareiškė 6 milijonų 50 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Teismas prašymą dėl ieškinio pareiškimo patenkino ir priėmė jį.

Į pirmąjį bylos posėdį liudytojai nebuvo pakviesti. Į posėdį atvyko tik kaltinamieji, jų advokatai, valstybės kaltintojai, Generalinės prokuratūros prokuroras ir prokurorė, civilinių ieškovų atstovai. Bylą nagrinėjo Baudžiamųjų bylų skyriaus trijų teisėjų kolegija.

Valstybės kaltintojas, Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas teigė, kad 2005-2007 metais ši partija iš Vyriausiosios rinkimų komisijos neteisėtai gavo dotacijas, todėl paprašė šią sumą iš partijos priteisti. Gautas dotacijas teismas yra areštavęs anksčiau.

Ieškinį šioje byloje yra pareiškusi ir Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai nebuvo sumokėti daugiau kaip 3 mln. 9 tūkst. litų privalomų mokesčių ir įmokų, bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų - daugiau kaip 855 tūkst. litų.

Darbo partija įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, bei nesumokėjus apie 4 mln. litų mokesčių.

Į teisiamųjų suolą sėdo keturi įtariamieji: Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, buvęs Darbo partijos atsakingasis sekretorius Vytautas Gapšys, anksčiau Darbo partijos centrinei būstinei vadovavusi Vitalija Vonžutaitė ir Darbo partijos buvusi iždininkė ir dabartinė ekspertė personalo klausimais Marina Liutkevičienė. Įtarimai pareikšti ir Darbo partijai kaip juridiniam asmeniui.

Tai pirmas atvejis Lietuvos istorijoje, kai politinė partija įtariama nusikaltimu.

Kiti posėdžiai turėtų vykti lapkričio 10-14 dienomis, 26-27 dienomis, gruodžio 1- 3 dienomis.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių