Darbo partija negalės naudotis dotacija

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti Vilniaus apygardos teismo 2008 m. birželio 12 d. nutartį, kuria Darbo partijai pratęstas apribojimas naudotis Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skirta 1,9 milijonų litų dotacija iš valstybės biudžeto.

Apeliacinio teismo nuomone, pirmosios instancijos teismas, apribodamas Darbo partijos nuosavybės teisę į VRK skirtą 1,9 mln Lt biudžeto dotaciją, iki bus išnagrinėta ši baudžiamoji byla, jokių įstatymų reikalavimų nepažeidė, teisingai nustatė pagrindus nuosavybei apriboti, todėl teismo nutartis yra teisėta ir pagrįsta, ją naikinti ar keisti nėra teisinio pagrindo.

Apeliacinis teismas pabrėžia, kad tuo atveju, jei ateityje teismas patenkins civilinius ieškinius dėl žalos atlyginimo, politinė partiją priteistą žalą privalėtų atlyginti ir iš teisėtai gauto turto, t. y. dotacijų.

Darbo partija kaltinama neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu. Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje kaltinami ir keturi fiziniai asmenys, tarp jų - ir partijos pirmininkas.

Prokurorų surašytame kaltinamajame akte teigiama, kad veikomis, kuriomis kaltinama Darbo partija, padaryta didelė turtinė žala Lietuvos valstybei. 2004-2006 m. į valstybės biudžetą nebuvo sumokėti beveik 4 mln litų, o 2005-2007 m. Darbo partija iš valstybės biudžeto neteisėtai gavo daugiau kaip 6 milijonų litų dotaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių