Darbiečiai kreipėsi į VTEK dėl A. Kubiliaus

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydamas ištirti, ar šalies premjeras Andrius Kubilius nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų, kai 2009 m. „Gazprom“ vadovybei ir Rusijos vicepremjerui Viktorui Zubkovui rašė laiškus dėl bendrovės „Achema“ interesų.

Kreipimesi rašoma, kad remiantis Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) ne kartą yra gavę paramos iš „Achemos“ grupei priklausančių įmonių, vien 2008 m. - daugiau kaip 150 tūkst. litų. „

„Iš VRK pateiktų ataskaitų aišku, kad jas pasirašė pats A. Kubilius. Iš to galima spręsti, kad premjeras, kreipdamasis į užsienio bendrovę bei užsienio valstybės pareigūnus dėl vienos bendrovės interesų, žinojo, kad jo vadovaujama politinė partija yra gavusi piniginę paramą iš įmonių, susijusių su šia bendrove. Mes esame įsitikinę, kad taip jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus“, - pranešime sako V.Gapšys.

VTEK prašoma ištirti, ar A.Kubilius savo veiksmais neprotegavo vienos bendrovės ir nepažeidė Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo bei valstybės tarnybos įstatymo, kai atstovavo išimtinai vienos privačios bendrovės interesams, pasinaudodamas savo pareigomis bei siekdamas paveikti kitų asmenų sprendimą. Taip pat prašoma ištirti, ar premjeras nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų, nes žinojo, kad „Achemos“ grupės įmonės yra jo vadovaujamos politinės partijos rėmėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Man tai būtų įdomu patyrinėti, ar pats Gapšys nesupainiojo interesų aršiai gindamas alkoholio gamintojų interesus, kai buvo svarstomas alkoholio reklamos darudimas.

RINKEJAI

RINKEJAI portretas
KUBILIU I TEISMA...

laisve

laisve portretas
Populistiniai veiksmai. Verciau pagaliau turetu padorumo padeti taska juodosios buhalterijos byloje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių