Daliai šalies teisėjų gali pritrūkti algų

Metų pabaigoje gali pritrūkti pinigų mokėti atlyginimus daliai teisėjų ir teismo darbuotojų, antradienį pranešė TV3 Žinios.

„Mes neturime pinigų tam, kad mokėti teisėjams už viršvalandinį darbą, poilsio ir švenčių dienomis. Šiandien mes kalbame apie tiesioginio atlyginimo mokėjimo deficitą, tai yra, mes neturime už ką mokėti priskaičiuotą darbo užmokestį“, - sakė Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius.

Labiausiai prasiskolinę savo darbuotojams yra Šalčininkų, Šilalės, Šiaulių rajono teismai. Jie neišmoka beveik penktadalio viso metų atlyginimo. Šiaulių rajono teismo vadovė sako, kad įsiskolinimus darbuotojams dengianti iš kitų metų biudžeto.

Teisėjų tarybos pirmininkas tikina, kad algoms pinigų nebeliko dėl to, kad Vyriausybė jiems paskaičiavo per mažą finansavimą.

Teisėjų taryba teigia, kad bando taupyti leisdama teisėjus neapmokamų atostogų, bet ir tai nepadeda, mat teismuose didžiulis bylų skaičius, tad teisėjai turi daug dirbti.


Šiame straipsnyje: teisėjaiTeisėjų algos

NAUJAUSI KOMENTARAI

rimas

rimas portretas
nereikia skirti beprotisku atlyginimu tai bus is ko moketi be to dar dirba keliuose darbuose del to reikia dirbti virsvalandzius kaip apie tai rasoma sios dienos lietuvos ziniose kur ir teisejas ir prokuroras dirba dar ir destitojais

aha

aha portretas
aha, milijonieriai badu numirs. Kaip tas Buridano asilas...

Alvis

Alvis portretas
Už jų gaunamą mėnesinį atlyginimą pensininkas gyvena metus laiko, tegul ir jie pagyvena
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių