Čikagoje D.Grybauskaitė susitiks su JAV prezidentu B.Obama

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja Čikagoje prasidėjusiame NATO vadovų susitikime, kuriame svarstomi NATO kolektyvinės gynybos stiprinimo, priešraketinės gynybos, misijos Afganistane ir kovos su naujomis grėsmėmis klausimai.

Pirmadienį įvyks prezidentės Dalios Grybauskatės ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Baracko Obamos susitikimas.

Planuojama, kad jame taip pat dalyvaus Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis (Andris Bērziņš) ir Estijos ministras pirmininkas Andrusas Ansipas.

Susitikime ketinama aptarti Baltijos šalių gynybos, oro policijos, Kaliningrado militarizacijos ir kitus svarbius saugumo klausimus.

NATO viršūnių susitikime Čikagoje dalyvaujanti Lietuvos Prezidentė sakys kalbą Šiaurės Atlanto Tarybos posėdyje, dalyvaus darbo sesijoje Afganistano klausimais ir susitikime su NATO partneriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimis

Raimis portretas
Galejo prezidente geriau savo kieme apsisluoti... Valstybe su tokia vadove ira NIEKINE!!!

kada

kada  portretas
būtų gerai pasitikti su plakatais prieš šį susitikimą

oho

oho portretas
cia tipo grybauskaite sakis kalba o visi nato saliu vadovai klausis na dazniausiai buna kad is visu kalba sako tik vienas kitas o reiskia kad obama merkel ir kiti nesakis kalbos o klausis grybauskaites ....man atrodo cia jau --------PAKUTINIS PAVASARIS --------- tiksliau scenarijus igauna pagreiti !!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių