Buvęs Vyriausybes kancleris V.Sarapinas gavo diplomatinę tarnybą JAV

Premijas per raginimus taupyti dalijęs buvęs Vyriausybės kancleris Valdemaras Sarapinas gavo diplomatinę tarnybą užsienyje - nuo praėjusios savaitės jis vadovauja Lietuvos generaliniam konsulatui Niujorke.

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis įsakymą šio paskyrimo pasirašė liepos pabaigoje, o V.Sarapinas pareigas eiti pradėjo rugpjūčio 25 dieną.

Anksčiau V.Sarapiną buvo numatyta skirti ambasadoriumi Indijoje, tačiau paaiškėjus, kad būdamas Vyriausybės kancleriu 2008 metų pabaigoje jis skyrė per 100 tūkst. litų premijų daliai kanceliarijos darbuotojų, šio sumanymo atsisakyta.

A.Ažubalis BNS sakė, jog skirdamas V.Sarapiną vadovauti konsulatui Jungtinėse Amerikos Valstijose įvertino pastarąją aplinkybę.

"Bet įvertinau ir tą aplinkybę, kad jis yra puikus administratorius, jis puikiai žino JAV, kuriose jis dirbo mūsų gynybos atašė, jis neblogai dirbo Krašto apsaugos ministerijos sistemoje ir čia (URM) neblogai pasirodė kaip vyriausiasis specialistas, dirbantis Afganistano klausimu", - teigė ministras.

"Aš manau, vienas ar kitas suklydimas, jei žmogus po to pripažįsta, neturi sukliudyti jam visam gyvenimui panaudoti savo sugebėjimus Tėvynės labui", - aiškino A.Ažubalis.

Skiriant generalinius konsulus nereikia Seimo, Vyriausybės ir prezidento pritarimo.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, skiriant generalinį konsulą savo kandidatūras gali pateikti visi reikalavimus atitinkantys diplomatai, o vėliau kandidatūras svarsto Diplomatų atestacijos komisija ir pateikia savo rekomendaciją ministrui, kuris ir pasirašo įsakymą.


Šiame straipsnyje: Valdemaras Sarapinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių