Buvęs Pravieniškių gydymo ir pataisos namų vadovas ginčija nuobaudą

Po tarnybinio tyrimo dėl išskirtinių sąlygų keliems nuteistiesiems papeikimu nubaustas buvęs Pravieniškių gydymo ir pataisos namų direktorius Ramūnas Kalendra bylinėjasi su Teisingumo ministerija.

Dabar jau neegzistuojančių pataisos namų vadovas Vilniaus apygardos administracinio teismo prašo panaikinti teisingumo ministro šiemet birželio 13 dieną priimtą įsakymą, kuriuo jam skirtas papeikimas.

Pareiškėjo teigimu, tarnybinė nuobauda paskirta neteisėtai ir nepagrįstai, pažeidžiant tarnybinių nusižengimų tyrimo ir tarnybinių nuobaudų skyrimo tvarką.

Tarnybinė nuobauda jam buvusi paskirta remiantis komisijos galimam Pravieniškių gydymo ir pataisos namų direktoriaus R.Kalendros tarnybiniam nusižengimui dėl išskirtinių sąlygų kai kuriems kaliniams sudarymo tirti išvada. Pareiškėjas teigia, kad su šia išvada jis iki šiol nėra supažindintas. Pasak R.Kalendros, tarnybinio nusižengimo jis nepadarė, nes veikė būtinojo reikalingumo sąlygomis.

Pasak teismo atstovės spaudai pranešimo, teismas, padaręs išvadą, kad byloje reikia išreikalauti papildomų įrodymų, trečiadienį priimta nutartimi atnaujino bylos nagrinėjimą. Administracinė byla bus nagrinėjama gruodžio 1 dieną.

Pravieniškių gydymo ir pataisos namai vykdant reorganizaciją buvo prijungti prie Laisvės atėmimo vietų ligoninės ir šiuo metu veikia kaip jos filialas. R.Kalendra iš tarnybos buvo atleistas dėl ligos vykdant teismo sprendimą. Atleisti R.Kalendrą šiuo pagrindu Teisingumo ministeriją įpareigojo teismas.

R.Šimašius buvo nušalinęs R.Kalendrą nuo pareigų, įtarus, kad jis ketino pasisavinti daugiau nei 1 mln. litų.

Šių metų pradžioje Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl R.Kalendros ir dešimtis milijonų litų iššvaisčiusio buvusio EBSW koncerno prezidento Gintaro Petriko veiksmų.

Ministras tarnybinio nusižengimo tyrimą R.Kalendros atžvilgiu buvo inicijavęs dėl išskirtinių sąlygų keturiems nuteistiesiems bei neaiškumų dėl medicinos pažymų. Žiniasklaidoje skelbta, kad išskirtinėmis sąlygomis galimai naudojosi ir Gintaras Petrikas.

Tyrimo metu nustatyta, kad vienas nuteistasis iš Kauno tardymo izoliatoriaus į Pravieniškių gydymo ir pataisos namus perkeltas atsižvelgus į vienos privačios bendrovės pateiktą konsultacinę gydytojo pažymą, kurioje nenurodoma nei data, nei įstaigos registracijos numeris.

Be to, konstatuota, kad šis ir dar trys nuteistieji bausmę Pravieniškių gydymo ir pataisos namuose atliko ir gydėsi gyvendami ne kartu su kitais nuteistųjų būryje, o įstaigos bibliotekos bei klubo patalpose.

R.Šimašius tvirtino, kad taip pat abejonių kelia pagrindai, dėl kurių šie asmenys pateko į Pravieniškių gydymo ir pataisos namus.
Paaiškėjo, kad įtarimų sukėlę asmenys laisvai naudojasi internetu ir pokalbių programa „Skype“, nors tai jiems griežtai draudžiama.

Visi keturi nuteistieji įstaigoje dirba po ketvirtadalį ar pusę etato, eidami tarnybinių patalpų bei klubo darbininkų pareigas. Įstaigos vadovo R. Kalendros leidimu jie šiose patalpose galėjo praleisti visą parą.


Šiame straipsnyje: Pravieniškėskalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių