Buvęs Lietuvos banko departamento vadovas bylinėjasi dėl atleidimo

Su banku „Snoras“ siejamas buvęs Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento direktorius Kazimieras Ramonas siekia, kad jo atleidimas iš pareigų būtų pripažintas neteisėtu.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas pradėjo nagrinėti  K.Ramono civilinę bylą. Bankininkas siekia panaikinti sprendimą jį atleisti iš darbo.

K. Ramonas iš Lietuvos banko buvo atleistas praėjusį lapkritį netrukus po to, kai buvo priimtas sprendimas dėl „Snoro“ nacionalizacijos, paaiškėjus, kad šis bankas tapo nemokus.

Lietuvos bankas skelbė, kad pagrindas jį atleisti buvo šiurkštus darbo drausmės pažeidimas.

Gruodį dėl buvusio departamento direktoriaus Kazimiero Ramono galimo tarnybinių pareigų neatlikimo ikiteisminį tyrimą pradėjo Specialiųjų tyrimų tarnyba.

K. Ramono sesuo ir dukra dirbo „Snore“. K. Ramonas dalyvavo Raimondo Baranausko sūnaus Edgaro vestuvėse.

Bankų priežiūrai K. Ramonas vadovavo daugiau nei 15 metų – nuo 1996-ųjų kovo, o centriniame banke dirbo 19 metų - nuo 1992-ųjų
gruodžio.

Atleidus K. Ramoną ir iš pareigų savo noru pasitraukė ir du buvę K. Ramono pavaduotojai.

K. Ramono ieškinys nagrinėjamas neviešame posėdyje, bankininkas nekomentuoja savo ieškinio.

Su žurnalistas K. Ramonas bendravo nenoriai.

„Byla nebaigta, neturiu apie ką kalbėti“, – sakė nuo kamerų nusisukęs K. Ramonas. Bankininkas sakė, kad šiuo metu yra bedarbis, jei neras darbo, jis ketina registruotis Darbo biržoje.

„Jeigu nebūčiau įspėjęs, nebūčiau ėjęs čia“, – paklaustas, ar viską padarė, kad įspėtų apie banko „Snoras“ padėtį, sakė iš salės išeinantis K. Ramonas.

Lietuvos banko advokato Tomo Bagdanskio teigimu, K. Ramonas nepateikė konkretaus ieškinio.  Teismui nustačius, kad K. Ramonas atleistas neteisėtai, bus priteista kompensacija už priverstinę pravaikštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šis

Šis portretas
Šitas ponas tiesiog prašosi baudžiamosios bylos, ir, be jokios abejonės, prisiprašys artimiausiu laiku kartu su Šarkinu(bent jau po Seimo komisijos išvadų tai tikrai). Geriau jau kištų galvą kuo giliau po pagalve...

copy paste

copy paste portretas
„Snoro“ administratorių Neilą Cooperį anglų Skotland Jardas ir JAV FTB laiko vienu iš pavojingiausių „baltųjų apykaklių“ sukčių iš laisvas laikraštis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių