Buvęs Darbo biržos vadovas nori sugrįžti

Teismo į Darbo biržos vadovo postą grąžintas Vidas Šlekaitis sako esąs pasiruošęs grįžti į buvusias pareigas.

Tačiau Socialinės apsaugos ir darbo ministerija tesimo sprendimo vykdyti neskuba. V. Šlekaitį iš darbo už pažeidimus prieš pustrečių metų atleido buvęs ministras Rimantas Dagys, praneša LTV „Panorama“.

Su atleistuoju Darbo biržos vadovu susitikęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas svarstė tolesnes V. Šlekaičio darbo galimybes.

„Aš pasiruošęs grįžti į darbą ir pasiruošęs vykdyti teismo sprendimus. Kadangi yra teismo sprendimas, o teismo sprendimas yra neskundžiamas, jis privalomas vykdyti. Mano priedermė – tęsti karjerą, ministro priedermė – vykdyti įstatymus“, – kalbėjo buvęs Darbo biržos vadovas.

Tačiau kada į buvusias pareigas, kurios dabar yra užimtos, bus grąžintas V. Šlekaitis tebelieka neaišku. Ministras sako kreipęsis į specialiąsias tarnybas, ar nėra jokių kliūčių V. Šlekaičiui grįžti. Po jų išvadų bus priimtas sprendimas.

„Ministerija pateikusi Vyriausiajam administraciniam teismui prašymą atnaujinti procesą ir sustabdyti nutarties vykdymą, kol nebus apsisprendimo Vyriausiame administraciniam teisme“, – teigė D. Jankauskas.

Rugsėjo 1-ąją Vyriausiasis administracinis teismas nusprendė, kad V. Šlekaitis prieš daugiau nei dvejus metus atleistas nepagrįstai, o tuometinis ministras R. Dagys papeikimą jam skyrė taip pat nepagrįstai.

17 metų Darbo biržai vadovavęs V. Šlekaitis buvo apkaltintas už tai, kad Darbo birža įsigijo tris naujus, brangesnius nei 60 tūkst. litų automobilius ir taip pažeidė Vyriausybės nutarimą.


Šiame straipsnyje: darbo biržašlekaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių