Buvęs Anykščių valdininkas bus teisiamas už korupciją

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neskaidraus melioracijos darbų viešojo pirkimo konkurso Anykščių rajono Kavarsko seniūnijoje.

Įtariama, kad buvęs Anykščių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas A.K. neteisėtai sudarė išskirtines sąlygas bendrovei „Kurklių karjeras“ laimėti konkursą Anykščių rajono Kavarsko seniūnijos melioracijos darbams už 1 mln. 99 tūkst. 465 litu atlikti ir pasinaudoti Europos Sąjungos investicinėmis lėšomis.

Kaip pranešė STT, per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad Žemės ūkio skyriaus vedėjas A.K. susitarė su bendrovės vadovu K.D. į rengiamo viešojo pirkimo konkurso sąlygas įtraukti reikalavimus, kurie diskriminuotų kitus potencialius konkurso dalyvius ir padėtų :Kurklių karjerui" laimėti viešąjį melioracijos statinių rekonstrukcijos darbų ir paslaugų pirkimo konkursą.

Buvęs Žemės ūkio skyriaus vyresnysis specialistas, viešojo pirkimo komisijos narys A.T. įtraukė papildomus reikalavimus į šio viešojo pirkimo konkurso sąlygas ir dar prieš konkursą minėtos bendrovės atstovui atskleidė konfidencialią informaciją apie potencialius viešojo pirkimo konkurso dalyvius. Taip „Kurklių karjero“ direktoriui buvo sudarytos sąlygos atlikti nesąžiningos konkurencijos veiksmus - susitarti su įmonėmis, kad jos nedalyvautų konkurse.

Po tokių neteisėtų veiksmų viešojo pirkimo nugalėtoja buvo pripažinta vienintelė konkurse dalyvavusi įmonė - bendrovė „Kurklių karjeras“.

Anykščių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjui A.K. verslininkai už laimėtą konkursą atsilygino ne tik piniginiu kyšiu, bet ir statybinėmis medžiagomis bei paslaugomis atliekant kelio remonto darbus palei vedėjo ir jo sūnaus sodybas.

Baudžiamoji byla dėl buvusio Anykščių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjo, jo pavaldinio ir bendrovės „Kurklių karjeras“ direktoriaus neteisėtų veiksmų perduota nagrinėti Anykščių rajono apylinkės teismui.


Šiame straipsnyje: korupcijaSTTvaldininkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių