Buvęs Alytaus meras Č.Daugėla paleistas į laisvę

Korupcija įtariamas buvęs Alytaus miesto meras Česlovas Daugėla ketvirtadienį paleistas į laisvę, BNS patvirtino prokuroras.

"Jam skirtos dvi kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, o antra - įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje", - teigė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Alimas.

Pasak prokuroro, prašyti teismo dar kartą suimti buvusį Alytaus merą nebuvo tikslinga, nes išnyko suėmimo pagrindai.

"Žmogaus negali laikyti šiaip sau (...) Yra konkretūs pagrindai, kodėl galima laikyti. Vienas iš jų buvo tai, kad jis gali daryti poveikį kitiems proceso dalyviams, buvo tokia didelė tikimybė. Per tą laikotarpį, kai jis buvo suimtas, tie proceso dalyviai buvo apklausti, jų parodymai buvo užfiksuoti, taigi tikimybė, kad jis, būdamas laisvėje, gali kažkaip juos paveikti, sumažėjo iki minimumo", - sakė teisėsaugininkas.

Sprendimą skirti švelnesnes kardomąsias priemones, anot A.Alimo, nulėmė ir tai, kad Č.Daugėla buvo atleistas iš mero pareigų.

Č.Daugėla spalio pradžioje buvo suimtas dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono ir futbolo aikštės rekonstrukcijos darbų projektavimu bei viešaisiais pirkimais.

Alytaus miesto savivaldybės taryba iš mero pareigų jį atleido prieš dvi savaites.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių