A. Butkevičius: Bostone įvykdytas išpuolis prieš žmogiškumą

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius Lietuvos vyriausybės vardu pareiškė užuojautą dėl žmonių gyvybes nusinešusių sprogimų Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). Užuojautą laiške JAV valstybės sekretoriui Johnui Kerry (Džonui Keriui) pareiškė ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Premjeras užuojautoje sako, kad pirmadienį Bostone įvykdytas išpuolis prieš žmogiškumą, pranešė Ministro pirmininko tarnyba.

„Vyriausybės vardu reiškiu gilią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems, linkiu tvirtybės ir ištvermės visiems nukentėjusiesiems. Grėsmių demokratijai ir bendram saugumui akivaizdoje solidarizuojamės su visais JAV piliečiais ir esame tikri, jog piktadariai bus netrukus įvardinti ir susilauks pelnytos bausmės. Esame kartu su jumis kovoje su blogiu ir neabejojame, kad jį nugalėsime“, – teigė A. Butkevičius.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį nusiuntė užuojautos laišką JAV valstybės sekretoriui J.Kerry, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Esame sukrėsti sprogimų, nusinešusių gyvybes ir sužalojusių daugybę žmonių Bostono maratono metu. Griežtai smerkiu šio išpuolio kaltininkus ir reiškiu nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų šeimoms, artimiesiems ir draugams“, – rašoma L. Linkevičiaus laiške.

Bostone pirmadienį per maratono bėgimą nugriaudėjus dviem sprogimams, mažiausiai trys žmonės žuvo, o dar daugiau kaip 140 buvo sužeista.

Duomenų apie Bostone per sprogimą galėjusius nukentėti lietuvius Užsienio reikalų ministerija kol kas nėra gavusi.

Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis naujienų portalui delfi.lt sakė, jog maratone dalyvavo šeši lietuviai, jie patys susisiekė pranešti, kad per sprogimus nenukentėjo.

Bostono maratonas yra vienas iš didžiausių Jungtinėse Valstijose rengiamų kasmetinių sporto renginių. Bėgime gali dalyvauti tik kvalifikacinius normatyvus išlaikę atletai, o šias lenktynes stebi dešimtys tūkstančių žiūrovų.

 


Šiame straipsnyje: BostonassprogimasmaratonasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių