Bus svarstoma, ar atleisti teisėjus V. Butvilą ir R. Lincevičių

Teisėjų taryba penktadienį ketina grįžti prie įstrigusio teisėjų Vytauto Butvilo ir Romualdo Lincevičiaus atleidimo klausimo. Tik šįkart bus svarstoma R.Lincevičių iš pareigų atleisti pačiam prašant, o ne pažeminus teisėjo vardą, kaip būdavo anksčiau.

Kovo 29 dieną prezidentė Dalia Grybauskaitė į Teisėjų tarybą kreipėsi, prašydama patarimo vaiką perėjoje partrenkusį Kauno apygardos teismo teisėją R.Lincevičių atleisti iš pareigų savo noru.

Praėjusių metų pabaigoje valstybės vadovė savo ruožtu prašė Teisėjų tarybos patarimo dėl to paties teisėjo atleidimo iš pareigų pažeminus teisėjo vardą. Teisėjų taryba šio klausimo neišnagrinėjo, keliskart jį atidėjusi dėl teisėjo ligos.

Prezidentės patarėjas Ernestas Rimšelis BNS yra sakęs, kad naują teikimą valstybės vadovė parašiusi, siekdama paspartinti „įstrigusį teisinį procesą vertinant autoįvykio aplinkybes ir padedant tašką šioje istorijoje“.

„Be to, tai leis greičiau atnaujinti Kauno apygardos teismo teisėjų korpusą bei paspartinti dėl susikaupusio darbo krūvio stringantį bylų nagrinėjimą šiame teisme“, - tvirtino patarėjas.

Jo duomenimis, R.Lincevičius tvirtina, kad automobilį vairavo būdamas blaivus, bet po širdies operacijos vartojęs medikamentus, galėjusius lemti klaidingus policijos pareigūnų vertinimus.

Teisėjo atleidimo klausimas svarstomas dėl to, kad pernai lapkričio 29 dieną jis esą neblaivus vairavo automobilį ir reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė mažametį vaiką, nežymiai sutrikdydamas jo sveikatą.

Kaip teigta Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pateiktoje informacijoje, eismo įvykio dieną policijos pareigūnams dėl R. Lincevičiaus blaivumo nekilo jokio įtarimo, tačiau Valstybinė teismo medicinos tarnyba, atlikusi kraujo tyrimą, nustatė lengvą (0,41 prom.) girtumo laipsnį.

V.Butvilo atleidimo iš Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėjo pareigų neišsprendžiamas nuo praėjusių metų spalio. Teisėjų taryba šio klausimo vis nenagrinėjo, nes teisėjas dėl sveikatos neatvykdavo į posėdžius.

Kovo mėnesį Teisėjų taryba dėl šio teisėjo kreipėsi į Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centrą, prašydama išvados dėl jo sveikatos.

Prezidentė teisėjo V.Butvilo įgaliojimus yra sustabdžiusi pernai rugpjūčio 3 dieną. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai V.Butvilui yra pateikę įtarimus dėl galimo piktnaudžiavimo.

Nustatyta, kad teisėjas prašė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario paveikti Šeduvos miesto seniūną, kad pažeidžiant teisės aktų reikalavimus būtų įrengtas įvažiavimas į namo, kuriame gyvena teisėjas, kiemą. Pasak STT, siekdamas, kad prašomi veiksmai būtų atlikti, teisėjas V.Butvilas priėmė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario interesams palankų neteisėtą sprendimą civilinėje byloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

qwer

qwer portretas
mes matom kaip patys teisejai daro kriminalinius nusikaltimus meluoja issisukineja nuo atsakomybes simuliuoja ligas tariasi kabinetuose kaip issukt vieniem kitus ,zmones visa tai mato ir akylai stebi,bandito kryzevyciaus gauja daro kriminalinius nusikaltimus.geroji praktika girtiem pervaziuot zmogu,geroji praktika neytikusiem siut bylas o sugeruvus issukt is nusikaltimu geroji praktika arba paleist per proceduras nusprendzia banditas kryzevycius

ruta

ruta portretas
Stai tokie 'teisejai' priima sprendimus !

suprantama

suprantama portretas
zmoniu pyktis pries teisejus. Juk galu gale sie zmones ir nelabai gali buti megiami- jie baudzia,sodina i kalejimus. Taciau tureti tiek neapykantos absoliuciai visiems negalima
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių