Brandos egzaminus šiemet laikys apie 10 proc. mažiau moksleivių

Šiemet prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 39 tūkst. 980 moksleiviai, pranešė Nacionalinis egzaminų centras (NEC). Tai 4872 kandidatais mažiau nei pernai.

Tačiau padidėjo besirenkamų egzaminų kiekis: šiais metais vienas kandidatas vidutiniškai pasirinko laikyti 3,25 egzamino, pernai buvo 3,17 egzamino.

Be privalomojo lietuvių kalbos ir literatūros egzamino, šiais metais populiariausi yra valstybinis anglų kalbos egzaminas, kurį rinkosi 16 tūkst. 998 kandidatai, valstybinis istorijos egzaminas, jį rinkosi 16 tūkst. 213 kandidatų, ir valstybinis matematikos egzaminas, kurį planuoja laikyti 15 tūkst. 973 abiturientai.

Egzaminų organizavimo ir rengimo tvarkoje numatoma, kad brandos atestatui gauti mokiniai ir buvę mokiniai privalo išlaikyti du brandos egzaminus. Vienas iš privalomų egzaminų yra valstybinis ar mokyklinis lietuvių kalbos ir literatūros, antrą egzaminą mokinys ar buvęs mokinys turi galimybę rinktis iš valstybinių matematikos, istorijos, biologijos, geografijos, chemijos, fizikos, informacinių technologijų, užsienio kalbų (anglų, prancūzų, rusų, vokiečių) arba mokyklinių - gimtųjų kalbų (baltarusių, lenkų, rusų, vokiečių), menų, muzikologijos ir technologijų egzaminų.

Iš viso kandidatai galės laikyti ne daugiau kaip šešis egzaminus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
gal galima pasirinkti dailes egzamina kaip privaloma?mano mergaite puikiai piesia bet visai nesidomi matematika,o kazin ar tas .,kuris puikiai moka matieka domisi daile?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių