B.Obama pasveikino Lietuvą su Kovo 11-ąja

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio proga gavo JAV prezidento Baracko Obamos sveikinimo laišką Lietuvos žmonėms, sakė prezidentės atstovas spaudai.

"Prezidentė D.Grybauskaitė gavo JAV prezidento B.Obamos sveikinimo laišką Lietuvos žmonėms. Jame prezidentas rašo, kad perduodama žinia Lietuvos žmonės yra aiški - Lietuvos žmonių jėga ir vienybė, parodyta prieš 20 metų, JAV įkvepia ir šiandien", - BNS ketvirtadienį Linas Balsys.

Sveikindamas Lietuvą B.Obama sakė, kad Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas prieš 20 metų tapo vilties švyturiu laisvės siekiančioms pasaulio tautoms. JAV vadovas pabrėžė, kad Kovo 11-osios įvykiai buvo lemiami sugrąžinant demokratines vertybes centrinėje ir rytų Europoje.

"Tuo metu drąsūs piliečiai negalėjo numatyti savo veiksmų pasekmių, bet jie nenustojo ryžto. Jie tapo vilties švyturiu pasaulio tautoms, siekiančioms laisvės, demokratijos ir pagarbos žmogaus teisėms", - rašoma B.Obamos sveikinime, kurį BNS perdavė JAV ambasada Lietuvoje.

"Šia proga mūsų perduodama žinia Lietuvos žmonės yra aiški: jūsų jėga ir vienybė, parodyta prieš 20 metų, mus įkvepia ir šiandien. Jungtinės Amerikos Valstijos palaikė jus sovietinės okupacijos metu, palaikome ir liekame jūsų tvirti ir lojalūs draugai šiandien. Stiprindami mūsų dvišalius santykius ir dirbdami kaip NATO partneriai, pasitiksime drauge 21-ojo amžiaus iššūkius", - teigia B.Obama.

Anot JAV prezidento, Lietuvai švenčiant istorinę sukaktį, JAV taip pat pažymi "Amerikos lietuvių indėlį mūsų šaliai, ir turtingą istorinį palikimą visų, kurių šaknys Lietuvoje".

Lietuva ketvirtadienį švenčia Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmetį.

 


Šiame straipsnyje: Obamakovo 11

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių