B.Lubys amžinojo poilsio atguls Plungėje (papildyta)

Sekmadienį miręs Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Bronislovas Lubys bus šią savaitę palaidotas šeimos lėšomis Plungėje.

„Valstybė galėtų ir norėtų prisidėti prie laidotuvių išlaidų padengimo, tačiau šeimos valia yra kitokia“, - pirmadienį po vyriausybinės laidojimo komisijos posėdžio žurnalistams sakė Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

B.Lubys galėtų būti laidojamas valstybės lėšomis, nes jis buvo Nepriklausomybės atkūrimo akto signataras, nuo 1992 metų lapkričio iki 1993-ųjų kovo vadovavo šalies vyriausybei.

Anot D.Matulionio, komisijos posėdyje buvo aptarti visi su B.Lubio laidotuvėmis susiję aspektai. „Jis bus laidojamas Plungėje, šeimos kape. Mišios irgi ten vyks. Velionis bus pašarvotas pirmadienį 18 valandą Mokslų akademijos salėje Vilniuje“, - informavo kancleris.

Visuomenė turės galimybę atsisveikinti su B.Lubiu pirmadienį nuo 18 iki 21 valandos, taip pat antradienį nuo 11 iki 15 ir nuo 16 iki 20 val., taip pat trečiadienį nuo 10 iki 14 val. Antradienį ryte iki 11 val. rezervuojamas laikas, kad su mirusiu LPK vadovu ir vienu įtakingiausių bei turtingiausių šalies žmonių galės atsisveikinti valstybės vadovai, buvusių Vyriausybių nariai, signatarai, Seimo nariai.

Laidotuvės planuojamos ketvirtadienį 14 val. Plungėje.

Anot D.Matulionio, šeima pageidavo, kad laidotuvių išlaidos būtų dengiamos iš šeimos lėšų ir B.Lubys būtų palaidotas Plungėje. „Mes tikrai nedarysime nieko, kas prieštarautų šeimos valiai“, - patikino kancleris.

Apie tai, kad pats B.Lubys norėjo būti palaidotas ne Vilniuje, Antakalnio kapinėse, Signatarų kalnelyje, o šeimos kape Plungėje užsiminė ir vyriausybinės komisijos narys, Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas.

73 metų ekspremjeras, signataras, LPK prezidentas B.Lubys netikėtai mirė sekmadienio pavakarę Druskininkuose. Manoma, kad jam sustojo širdis.


Šiame straipsnyje: Bronislovas Lubys

NAUJAUSI KOMENTARAI

sakes zurnaliuga

sakes zurnaliuga portretas
net pavardes nemoka parasyti...klaidas istaisykit

Gėda

Gėda portretas
Sekmadienį miręs Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Bronislovas Lubus bus palaidotas šeimos lėšomis Plungėje. Gal bent tokiame straipsnyje būtų galima apsieiti be klaidų?

Ema

Ema portretas
Laidos šeimos lėšomis, tai iš karto matosi, kad žmogaus kilę iš Žemaitijos, kurie pasižymi gerumu ir nesavanaudiškumu. Pavyzdys suvalkiečiams.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių