B.Lubio laidotuvės įvyks trečiadienį (patikslintas)

Vyriausybinė Nepriklausomybės akto signataro Bronislovo Lubio laidojimo komisija patikslino, kad laidotuvės įvyks trečiadienį popiet Plungėje.

Vyriausybė informavo, kad velionis B.Lubys bus laidojamas Plungės kapinėse Telšių gatvėje trečiadienį, spalio 26 dieną, 16 valandą. Atsisveikinimo kalbą tars premjeras Andrius Kubilius, Lietuvos Nepriklausomybės akto signataras, Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos garbės viceprezidentas Mykolas Aleliūnas.

Po laidotuvių, 17 val., Šv. Mišios bus laikomos Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje Plungėje.

Karstas iš Lietuvos Mokslų akademijos Vilniuje, kur pašarvotas velionis, bus išnešamas trečiadienį 11 val.

Antradienį, spalio 25 d., nuo 10 iki 11 val. su velioniu atsisveikins aukščiausieji šalies vadovai, Seimo ir Vyriausybės nariai, nuo 15 iki 16 val. numatomas atsisveikinimas diplomatinio korpuso atstovams.

Visuomenė su Nepriklausomybės Akto signataru, ekspremjeru ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovu B.Lubiu galės antradienį nuo 11 iki 15 val. ir nuo 16 iki 21 val. bei trečiadienį nuo 9 iki 10 val.

Mokslų akademijos salėje B.Lubys buvo pašarvotas pirmadienį vakare. Nuo tada su velioniu gali atsisveikinti artimieji ir visuomenė.

Koncerno „Achemos grupė“ prezidentas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas, buvęs premjeras, vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų B.Lubys mirė sekmadienį važiuodamas dviračiu Druskininkuose.

Pagal įstatymą, Kovo 11-osios akto signatarai laidojami valstybės lėšomis, bet, anot Ministro pirmininko kanclerio Deivido Matulionio, šeima pageidavo, kad B.Lubys būtų laidojamas iš privačių lėšų.

1938 metais gimęs B.Lubys buvo Kovo 11-osios akto signataras, 1992-1993 metais jis vadovavo Lietuvos Vyriausybei.


Šiame straipsnyje: Bronislovas Lubys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurijus Subotinas

Jurijus Subotinas portretas
. Kristus moke: "kas buvo pirmas - tas bus paskutinis; kas buvo zeminamas - tas bus pirmas" A.A. Bronius Lubys buvo aukstos morales ir ishminties Zmogus. Jo artimieji taip pat. ...vadinamas "signataru kalnas" - bus prakeiktas Lietuvos zmoniu.Prakeiktas ir apspjaudamas. Prie prie tokiu kaip B. Lubio kapo Plungeje, ar A.Snieckaus kapo visuomet ateis Lietuvos zmogus ir vargsas ir pasiturintis. Uzuojauta Lietuvai. .

Busimas signataras

Busimas signataras portretas
Tai dabar lietuvoje beveik visi signatarai ir laisves kovotojai. Tik iskur tokia informacija ir kiek kainuoja tokie titulai parasykit ir as noriu jo.

666

666 portretas
jo jo viso bedu pragare
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių