Bevizis režimas į JAV sparčiai artėja

Apie tai, kad Jungtinės Amerikos Valstijos ketina panaikinti vizas į jų šalį vykstantiems Lietuvos piliečiams, Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas išgirdo iš JAV Valstybės sekretorės Condolizos Rice, su kuria susitiko Vašingtone.

JAV Valstybės sekretorė informavo Premjerą, kad Jungtinės Valstijos ketina jau artimiausiu metu panaikinti vizas Lietuvos piliečiams.

Condoliza Rice taip pat informavo, kad jau kitą savaitę ji ketina pasirašyti susitarimą su Čekija dėl priešraketinės sistemos radarų dislokavimo Čekijos teritorijoje, o derybas su Lenkija Jungtinės Amerikos Valstijos tęsia. Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas patikino, jog Lietuva nuo pat pradžių rėmė šias derybas ir išreiškė viltį dėl sėkmingos jų baigties.

G. Kirkilas su JAV Valstybės sekretore taip pat aptarė saugumo situaciją Irake ir Afganistane bei Lietuvos indėlį šiose misijose. Ministro Pirmininko nuomone, Lietuva tęsės savo įsipareigojimus, palaikant taiką Irake ir Afganistane.

Gediminas Kirkilas informavo JAV Valstybės sekretorę apie energetinio ir internetinio saugumo iššūkius, su kuriais pastaruoju metu susiduria Lietuva. Pasak Condolizos Rice, Jungtinės Valstijos čia mato geras bendradarbiavimo perspektyvas.

Lietuvos Premjero ir Jungtinių Amerikos Valstijų Valstybės sekretorės susitikime buvo kalbėta ir apie transatlantinius santykius, NATO plėtros galimybę į Ukrainą ir Gruziją, politinę situaciją Rusijoje bei Baltarusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių