Bandoma pakeisti Gruzijos valdžią?

Karine agresija prieš Gruziją siekiama teritoriškai suskaldyti Gruziją ir pakeisti

teisėtai išrinktą šios šalies valdžią.

Todėl yra būtina, kad Euroatlantinės bendrijos šalys nedelsiant sustabdytų agresiją, nes toleruojant tokią diktatorišką ir revizionistinę Rusijos politiką bus negrįžtamai sugriauti viso Vidurio ir Rytų Europos regiono saugumo ir stabilumo pamatai, -BNS sekmadienį sakė panorėjęs likti aukštas Lietuvos užsienio reikalų ministerijos diplomatas.

„Kaip žinome, viena iš pagrindinių Rusijos derybų sąlygų - Gruzijos kariuomenės išvedimas iš Pietų Osetijos. Gruzijos kariai visiškai išvesti iš Pietų Osetijos, t.y. Gruzijos pajėgos atsitraukė į pozicijas, kuriose jos buvo iki rugpjūčio 6 dienos, kai prasidėjo karo veiksmai, tačiau Rusija iki šiol nenutraukė ugnies ir ši teritorija tik dar labiau plečiasi. Labai bijome, kad kyla reali grėsmė Tbilisiui. Rusija atmeta, bet kokius Tbilisio siūlymus derėtis", - sakė diplomatas.

Jis kartu vylėsi, kad „Rusija anksčiau ar vėliau sumokės didelę kainą už šiuos tarptautinei bendruomenei nepriimtinus agresijos aktus prieš demokratijos ir Euroatlantinės integracijos kelią pasirinkusią Gruziją".

„Tokie precedentai negali būti toleruojami. Europa ne vieną kartą yra padariusi didelę klaidą uždelsdama užkirsti kelią tokiai imperialistinei politikai", - pabrėžė URM pareigūnas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.  


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių