Baltijos jūroje teršalų dėmių nepastebėta

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Jūros aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai Karinių oro pajėgų sraigtasparniu išžvalgę Lietuvai priklausančią Baltijos jūros dalį, joje neaptiko jokių teršalų dėmių. Tokia žvalgyba buvo atlikta gavus pranešimą apie galimą Rusijai priklausančios Baltijos dalies taršą netoli mūsų šalies sienos.

Kaip aplinkos apsaugos tarnybas informavo Jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinis centras, vakar 23 val. 30 min. palydovo padarytoje nuotraukoje buvo pastebėta gana didelė, 7 kilometrų ilgio ir apie kilometro pločio, neaiškios kilmės dėmė Baltijoje.

Ji užfiksuota Rusijai priklausančioje jūros dalyje - apie 40 jūrmylių nuo kranto ir 1 jūrmylės atstumu nuo Lietuvos sienos. Paklausus Rusijos Federacijos Kaliningrado srities tarnybų apie galimą jūros taršą naftos produktais, jos informavo, kad pastaruoju metu tokių atvejų nebuvo.

Aplinkos ministerijos Jūrinių tyrimų centro atliktas minėtosios dėmės Baltijoje dreifo modelis rodo, kad per artimiausias dvi paras ši dėmė vėjo ir bangų bus nešama į Rusijai priklausančios Baltijos jūros gilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių