Baigėsi T.Ulpio apklausa, pareigūnas jos nekomentavo

Trečiadienį Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme pas ikiteisminio tyrimo teisėją buvo apklaustas Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas, buvęs kriminalinės policijos vadovo pavaduotojas Tomas Ulpis.

Jo apklausa, prasidėjusi apie 13 val., užtruko beveik šešias valandas. T.Ulpis žurnalistams komentuoti apklausą ir jam pareikštus įtarimus atsisakė.

"Aš nekomentuosiu, neturiu teisės", - sakė Marijampolės policijos vadovas.
T.Ulpiui yra pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir tarnybinių pareigų neatlikimo.
Jo advokatas Juzefas Stankevičius taip pat apklausą komentuoti atsisakė.

„Įvyko apklausas. Gerbiu jūsų kantrybę, kad jūs laukėte, bet būtų iš mano pusės negražu ir nemandagu komentuoti, jeigu prokuroras nekomentuoja, mano klientas Tomas Ulpis nekomentuoja“, - sakė gynėjas.

„Jeigu gynėjas yra, vadinasi žmogus nekaltas, ar ne“, - atsakė, paklaustas, ar jo gynėjas, pripažįsta kaltę, J.Stankevičius. Neoficialiais duomenimis, T.Ulpis savo kaltės nepripažįsta.

Generalines prokuratūros prokuroras Darius Karčinskas į žurnalistų klausimas atsakyti taip pat atsisakė.

„Šiandien pas ikiteisminio tyrimo teisėją atvykome dėl apklausos (...) Jis yra įtariamasis“, - sakė teisėsaugininkas.

Naujienų portalo delfi.lt teigimu, T.Ulpis nusprendė prabilti apie susitikimus su slaptu policijos informatoriumi ir dabar jau iš pareigų pasitraukusio policijos vadovo pavaduotojo Visvaldo Račkausko esą duotus nurodymus nuslėpti su juo susijusią informaciją.

Įtarimai jau pareikšti penkiems policijos pareigūnams, tarp jų - pirmadienį iš pareigų pasitraukusiam V.Račkauskui. Jis įtariamas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo ar disponavimo juo.

BNS žiniomis, įtariamaisiais, neskaitant T.Ulpio ir V.Račkausko, tapo Lietuvos kriminalinio policijos (LKPB) biuro pareigūnai, operatyvinius veiksmus atlikę Dariušas Sinkevičius ir Vitalijus Vitkovskis bei jų vadovas, Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkas Emilijus Damukaitis.

Pirmadienį kaip specialus liudytojas buvo apklaustas LKPB viršininkas Algirdas Matonis.

Tyrimas pradėtas lapkričio pradžioje į viešumą iškilus aplinkybei, kad Policijos departamento pareigūnai galimai nesuteikė prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl J.Furmanavičiaus ir V. Naruševičienės nužudymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

argi

argi  portretas
nezinot ,kad operativines medzegos atskleisti negali ,o jei kam labai idomu paklauskit Lavastes ,ji tikrai juns pasakys,kas ir kaip.

joo

joo  portretas
Paskutiniajame sakynije nebera Kedzio pavardes .Tai jau kazka reiskia ?Zinoma ,taip ir turejo buti ,sveikas protas nugales .Tikimes ,nusikalteliai ir ju tarnai bus nuteisti,o svarbiausia bus apsaugota megaite nuo prazuties .Kartais klausiu saves ,na nejaugi nebera doru ,pricipingu ,saziningu zmoniu lietuvoje ?Nejaugi tokia didele baime ,kad visos zmogiskos savybes laidojam po velena ?

1-mam

1-mam  portretas
Joo lovastes reiketu paklausti ,bet kad ir asta daug zino ,naaa panasiai kaip stankunaite .Zino ,bet tyli .Tegu tyli ,ar ilgai?
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių