A.Vidžiūno girtumo istorijoje taškai dar nesudėlioti

Seimo nariui Arvydui Vidžiūnui teks dar kartą aiškintis teismui, kodėl vairavo neblaivus. Tai aiškinsis tas pats teismas, kuris kartą ji jau buvo išteisinęs.

Taip pirmadienį nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, išnagrinėjęs sostinės kelių policijos skundą dėl A.Vidžiūno išteisinimo.

Teismo nuomonę, Vilniaus 1-ojo teismo teisėjas Robertas Rainys, priėmė skubotą sprendimą ir netinkamai ištyrė visas įvykio aplinkybes.

Buvo remiamasi tik parlamentaro automobilį sustabdžiusio patrulio aiškinimu, kad jis esą galėjo suklįsti dėl automobilio sustabdymo laiko ir nuo alkoholio vartojimo iki A.Vidžiūno patikrinimo alkoholio matuokliu galėjo nepraeiti ir 15 minučių.

"Teisėjų kolegija sprendžia, kad pirmosios instancijos teismas priėmė skubotą procesinį sprendimą. Pripažintina, kad byloje yra prieštaringų faktinių duomenų, teismas nesiėmė priemonių prieštaravimus pašalinti", - rašoma teismo pranešime spaudai.

Ši nutartis galutinė ir neskundžiama.

A.Vidžiūnas buvo išteisntas pernai birželio 12 d. Teisėjas R.Rainys bylą parlamentaro atžvilgiu nutraukė, nes jį sustabdęs pareigūnas pradėjo painiotis laike, o pats Seimo narys prisiekinėjo, jog dvi taures vyno išgėrė prieš pat sėsdamas į automobilį.

Neblaivus prie vairo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys buvo sustabdytos Konstitucijos prospekte gegužės 20-osios pavakare.

Jį sustabdęs patrulis, leido Seimo nariui pačiam važiuoti iki Kalvarijų gatvėje esančio 1-ojo policijos komisariato. Čia alkoholio matuoklis užfiksavo, kad parlamentaro organizme - 0,83 promilės alkoholio ir leistiną normą viršija daugiau nei du kartus (leistina norma - 0,4 promilės).

Tik A.Vidžiūną išteisinus, paaiškėjo dar vienas faktas. Seimo narys nuslėpė, jog tą dieną buvo tikrinamas ne tik policijos komisariate, bet ir medicinos įstaigoje.

Praėjus pusantros valandos po pareigūnų patikrinimo, medikai parlamentaro kraujyje aptiko dar didesnį kiekį alkoholio - 0,86 promiles.


Šiame straipsnyje: vidžiūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių